Piskotek píše:Zdárec, asi takhle dnes jsem viděl několik modelů od Benq, použitelná řada 600 (1280x720) a pak nějaké modely 1080 tuším model 1000. Nosím brýle a na všech DLP i jiných dražších DLP vidím částečně duhu mockrát. Tedy rychlé probliknutí duhy. Pokud si brýle sundám duhu už nepozoruji, takže to, že je to DLP nemusí být vždy na škodu, mají dobrý kontrast a perfektní konvergenci oproti LCD. Ale já pokud bych chtěl dobrý a levný projektor na filmy, vybral bych si EPSON 450 (17k s DPH) nebo starší 350 (1280x720). Rozlišení sice menší, ale rozdíl oproti full 1080 je jen nepatrný v domácích podmínkách. A LCD vždy zobrazilo o něco více detailů, jak v barvách tak jasu a kontrastu, kde se DLP už strácí a slívá. Dražší kousky jsou už jen o komfortu vybavení, pokud na to máš. Tak tolik můj názor a současná zkušenost. Podstatnější je kvalitní zdroj videosnímku, než samotný projektor.
Piskotek píše:Doba zase trochu pokročila a ten kdo zrovna nepotřebuje 3D zobrazení a žádá si velkou kvalitní a dostupnou 2D projekci má možnost si pořídit opravdu dobrý full HD projektor Epson POWERLITE Home Cinema 8350 (možná že označení pro Evropu bude jiné). cena je cca 1300 USD (odhaduji cenu pod 30k Kč s DPH). Tento projektor je kvalitní LCD a až na pár drobných vychytávek které mají mnohem dražší modely se jim klidně může vyrovnat. Tak to jen pro případné zájemce kteří stále ještě zvažují přejít na full HD, velkou projekci cca 100" (cca 2,56 m) uhlopříčku za dobrý peníz. http://www.projectorcentral.com/home-theater-multimedia-projectors.htm http://www.projectorreviews.com/epson/home-cinema-8350/index.php
Piskotek píše:Ten Epson 8350 má zase o fous trochu lepší parametry než 3200 a 3500 a je to jejich nástupce. Evropská verze je Epson EH-TW3600 a dá se sehnat v ČR za cenu od 30k s DPH, což považuji i tak za zlodějskou, nu což, takto je to v ČR se vším, možná o pár tisícovek u našich sousedů bude levnější. Chtělo by to vidět na vlastní oči. Viděl jsem jen lepší model 5500 a to bude zase asi zcela někde jinde, co tenhle domácí ďáblík dokáže vykouzlit za perfektní velkou úhlopříčku je k neuvěření. Až se mi nechtělo věřit, že je 5500 jen pro domácí použití (středně velký kinosál zvládne s přehledem).
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků