HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

Nové audio k Tv

Budí vaše sestava sousedy ze sna, případně jim vůbec nedá spát? Povězte nám o tom!

Nové audio k Tv

Příspěvekod Spyke v středa 30. 3. 2011 20:13:44

Ahoj plánuji koupi nové televize Panasonic G20 a pak k ní zapojit Playstation 3. K tomu všemu bych chtěl zapojit nějaké kvalitnější audio které bych měl v pokoji o rozměrech 3 x 2,5 metru a cena by se měla pohybovat v rozmezí +- 3tisíc korun. Chtěl bych poradit ve výběru protože se v tomhle vůbec nevyznám ale chtěl bych si už užit film v nějaké atmosféře :-)
Spyke
0+
0+
 
Příspěvky: 16
Registrován: středa 30. 3. 2011 20:08:18

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Nick007 v čtvrtek 31. 3. 2011 10:26:41

Do takhle malé místnosti a za 3 tisíce bych asi koupil Genius SW​-HF 5.1 6000.

Připojit k PS3 lze pomocí 6 cinchů, k TV pomocí stereo cinchů.
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod martinhamr v čtvrtek 31. 3. 2011 16:35:59

Spyke píše:Ahoj plánuji koupi nové televize Panasonic G20 a pak k ní zapojit Playstation 3. K tomu všemu bych chtěl zapojit nějaké kvalitnější audio které bych měl v pokoji o rozměrech 3 x 2,5 metru a cena by se měla pohybovat v rozmezí +- 3tisíc korun. Chtěl bych poradit ve výběru protože se v tomhle vůbec nevyznám ale chtěl bych si už užit film v nějaké atmosféře :-)


Kolik máš na "audio" kaček?
www.gsluka.cz mrkněte...
Uživatelský avatar
martinhamr
1000+
1000+
 
Příspěvky: 1251
Registrován: čtvrtek 20. 12. 2007 15:45:11
Bydliště: Praha 5

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Nick007 v čtvrtek 31. 3. 2011 18:10:12

martinhamr píše:Kolik máš na "audio" kaček?

Píše +-3 tisíce kaček, jsem zvědavý, co za Hifi sestavu bys z toho vykouzlil :D
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Spyke v čtvrtek 31. 3. 2011 18:26:04

Dobře limit zvyšuji na dvojnásobek což je 6 tisíc. Trochu jsem ulítl, když jsem váděl cenovky těch lepších repro. Tak hlavně je budu používat na filmy a hry , skoro vůbec se v audiu nevyznám takže prosím o každou radu. Zkoušel jsem si zde něco přečíst ale moc jsem tomu nerozuměl :-D
Spyke
0+
0+
 
Příspěvky: 16
Registrován: středa 30. 3. 2011 20:08:18

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Nick007 v čtvrtek 31. 3. 2011 18:52:31

Ok, to je lepší. Jednoznačně Logitech Z-5500 Digital THX, nic lepšího neseženeš a kvalitativně jsou na filmy a hry velmi dobré. Za 6,5 tisíce.

Pozn.: Já svoje PC repro Creative Gigaworks srovnávané s předchůdci těchto Logitech koupil před 6 lety za 10000 Kč a stále mi perfektně hrají a je to taky naprostá špička v segmentu PC repro (škoda, že se už neprodávají).

O All-in-One systémech za 6 tisíc nemá cenu uvažovat, jsou to ne moc kvalitní plasťáčky...
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Spyke v čtvrtek 31. 3. 2011 19:02:20

Ano, už jsem o něm slyšel :-D a taky jsem se na něho díval ale vůbec nevím jak je to s připojením k Tv nebo notebooku, nepotrebuji nejaky specialioty nebo tak neco ?? :-D :-D A jinak teda je to tak nejlepsi volba jo?
Spyke
0+
0+
 
Příspěvky: 16
Registrován: středa 30. 3. 2011 20:08:18

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Nick007 v čtvrtek 31. 3. 2011 19:41:50

S připojením čehokoliv si fakt nemusíš dělat starosti, zvládne to všechno krom HDMI (které lze u téhle kategorie repro stejně klidně nahradit analogovými RCA cinchy bez ztráty kvality).

Počítač, TV i PS3 připojíš úplně v pohodě.

Source Inputs

Digital optical for DVD or CD players, PlayStation, Xbox®
Digital coaxial for DVD or CD players or PC sound cards (requires coaxial cable, sold separately)
6 channel direct (3 stereo-mini connectors) for 2, 4, or 6 channel PC sound cards OR
6 channel direct (3 stereo-mini connectors) for 3 stereo analog mini audio sources, like CD and DVD players, Playstation, Xbox, or 2 channel PC sound cards (some devices may require stereo mini to dual RCA adapter, sold separately)
Analog stereo-mini (on side panel of control center) for portable CD, MP3,or MiniDisc® players
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Spyke v čtvrtek 31. 3. 2011 19:43:08

Díval jsem se ještě na aukro, kde je audio a co říkate na tyhle tři? : http://elektro.aukro.cz/auna-5-1-bezdra ... 58053.html
http://elektro.aukro.cz/pioneer-s-v59-i ... 89179.html
http://elektro.aukro.cz/5-1-aktivni-rep ... 06927.html

Porad je lepsi ten Logitech 5500??
Spyke
0+
0+
 
Příspěvky: 16
Registrován: středa 30. 3. 2011 20:08:18

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Nick007 v čtvrtek 31. 3. 2011 20:05:17

Těžko říct, protože jsem je nikdy neslyšel, ale troufnu si to tvrdit. Doporučuju přečíst si pár recenzí. Co jsem slyšel od lidí, kteří je mají, tak obzvlášť do malých místností jsou perfektně dostačující (na filmy a hry, hudbu hrají taky dobře, ale na Hifi samozřejmě nemají).

Odkazy na recenze třeba zde v sekci Poslední články:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29680
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod eko v čtvrtek 31. 3. 2011 20:55:57

Taky ti doporucim k pc tyhle bedynky co nick ;) Neni lepsi vyrobce nez Logitech(promin Creative)k pc ;) Ja osobne mam tenhle stereo set http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29679 nekolik let a jsem nadmiru spokojen :D
eko
500+
500+
 
Příspěvky: 535
Registrován: středa 13. 2. 2008 19:59:30
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Spyke v čtvrtek 31. 3. 2011 21:04:42

Ok tak asi dám na vaši radu a pujdu do nějakych Logitech a co říkáte na nižší řadu Logitech Z-5400 http://aukro.cz/logitech-z-5400-digital ... 29862.html ???????
Spyke
0+
0+
 
Příspěvky: 16
Registrován: středa 30. 3. 2011 20:08:18

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Nick007 v čtvrtek 31. 3. 2011 21:14:14

Z-5400 je předchůdce Z-5500, ne nižší řada. Víceméně ve všem podobné až stejné. Ale použité bych si koupit netroufnul, není zas tak neobvyklé, že po 2-3 letech u některých něco odejde, povolí se membrána a tak... A na Aukru se lidi snaží občas udat všelijaký odpad... Ale za tu cenu, pokud by byly v pořádku...
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Spyke v čtvrtek 31. 3. 2011 21:46:12

Tak jako ušetřit 4 tisíce oproti skoro stejné výbavě se vyplatí. Určitě bych si pohlídal aby tomu nic nebylo, jen mě teda zajimalo jestli kromě designu jsou i jiné rozdíly. A když nejsou tak není oničem diskutovat :-) Takže mám to vzit? :-D
Spyke
0+
0+
 
Příspěvky: 16
Registrován: středa 30. 3. 2011 20:08:18

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Nick007 v čtvrtek 31. 3. 2011 22:42:02

Tak koukám, že nějaké rozdíly tam jsou, a to i ve výkonu, otázka ale je, jak moc ten výkon sedí, protože tolik to stejně nemá... A Z-5400 není předchůdce, ale opravdu nižší řada než Z-5500, což vysvětluje ten rozdíl ve výkonu. Dřív se ale za těch 7000 prodávaly taky.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29680
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35626

Z-5500 vs Z-5400?
Logitech's z-5400's or z-5500's?

Výbava stejná, jen menší průměry membrán. Do tak malého pokoje by to ale vůbec vadit nemuselo a cenový rozdíl tam je fakt propastný. Určitě zahrají líp než cokoliv pod 5 tisíc.

PS: Nechtěj, abych ti řekl, ať do toho jdeš, protože já se zařekl, že už nikdy víc z druhé ruky cokoliv elektronického nekoupím 8-)
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Spyke v čtvrtek 7. 4. 2011 0:03:13

Jeste jsem nasel tyhle repro http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... w-hf-6000/ ale nevim jestli by hrali u televize 5.1 nebo jen stereo. Nevite jak to je?
Spyke
0+
0+
 
Příspěvky: 16
Registrován: středa 30. 3. 2011 20:08:18

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Nick007 v čtvrtek 7. 4. 2011 13:00:14

Při připojení k televizi by hrály jen stereo, protože nemají optický vstup. Ten vyžaduje dekodér a tak se to prodražuje a do těchhle levných není potřeba. U PC se vyvede 6 analogových káblů ze zvukovky a není problém, u televize ano.

PS3 myslím má 6 analogových výstupů, takže tam by 5.1 bylo.
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Spyke v středa 13. 4. 2011 15:39:12

OK Tak už jsem koupil na aukru Logitech Z-5500 za 5000 tisic a prej jsou nove :-) jinak bych se chtel jen zeptat jestli se daji srovnat s Logitech Z-906. Ma je kamos a nabizi mi je za vymenu za ty Z5500. Ktere jsou lepsi? Diky
Spyke
0+
0+
 
Příspěvky: 16
Registrován: středa 30. 3. 2011 20:08:18

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Nick007 v středa 13. 4. 2011 15:59:20

Abych pravdu řekl, nemám tušení, ani jsem o nich nevěděl. Jsou o 2 tisíce dražší, ale papírově vypadají skoro stejně - podobný výkon, stejná výbava.
Asi bych zkusil si je poslechnout oboje ve stejné místnosti na pár písničkách a rozhodl se podle subjektivního dojmu.
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Spyke v úterý 3. 5. 2011 11:22:16

Tak dnes mi dorazili Logitech Z-5500 ale potřeboval bych poradit jak připojit k notebooku Acer timeline 5820TG který má jen jednu zdířku pro audio. Chtěl bych to napojit tak aby by hrali všechny repra anebo stejny problém k napojení k mobilu Samsung Galaxy S. Dá se to nějak provést? Děkuji ( Pro majitele Z-5500, jaké káble jsou součásti balení?)
Spyke
0+
0+
 
Příspěvky: 16
Registrován: středa 30. 3. 2011 20:08:18

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Nick007 v úterý 3. 5. 2011 12:05:57

Ten 3,5mm jack konektor je duální analogový / digitální SPDIF (mini Toslink), takže stačí kabel mini-Toslink <-> Toslink a zvolit v ovladačích zvuku (pravděpodobně Realtek) digitální výstup zvuku. A v přehrávači nezapomenout zvolit výstup digitální SPDIF. Pak bude hrát 5.1 (ovšem pouze DD/DTS 5.1, ne LPCM, Dolby TrueHD nebo DTS-HD MA - ty přes SPDIF nejdou, pouze po HDMI nebo 3 analogových kabelech - kde by to šlo řešit externí 5.1 USB zvukovkou).

Samsung Galaxy určitě 5.1 digitální výstup mít nebude, tam jedině obyč. stereo.


Tady přímo mini-Toslink <-> Toslink kabel:
http://www.alza.cz/propojovaci-opticky- ... d94920.htm

nebo existuje i redukce v případě že už je nějaký nepoužívaný optický kábl doma:
http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?CD=RED3250
http://www.alza.cz/propojovaci-opticky- ... d46184.htm
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Spyke v úterý 3. 5. 2011 14:23:21

Ok takze kdyz budu chtit k notebooku to pripojit tak mam koupit ten toslink a nejde to nejak udelat i pres to HDMi? Sice vubec netusim jak by to mohlo fungovat protoze v audiu a propojovani jsem uplny novacek takze netusim jak bych mohl neco propojit. Jinak Galaxy S ma 5,1 prehravaci a da se to prepnout. Takze melo by to fungovat stejne jako k notebooku, jestli se nemylim. Jinak jeste bych se chtel zeptat kdybych to chtel propojit k televizi (Panasonic TX-50G30) tak ktomu budu potrebovat jaky kabel a jeste mam PS3 a taky netusim jak to vse propojit. :-D jsem uplny laik takze nezlob se na me Jinak ti moc dekuji za ochotu
Spyke
0+
0+
 
Příspěvky: 16
Registrován: středa 30. 3. 2011 20:08:18

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Nick007 v úterý 3. 5. 2011 17:08:03

Pokud má Galaxy 5.1 digitální výstup, tak to lze. Kabel podle typu výstupu, buď stejný jako k notebooku, nebo klasický optický Toslink kabel (takovej čtverhranej konektor).

Notebook přes HDMI přímo do repro nelze, repro nemá HDMI konektor, musel by být jako mezičlánek receiver.

PS3 má optický výstup, takže klasický optický Toslink kabel. Tuším, že PS3 má i analogové výstupy, takže tam by to šlo i analogem buď 6 cinchů nebo 3x stereo 3,5mm jacky, nevím, jak to mají dělané.
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Spyke v středa 4. 5. 2011 13:17:39

Tak jsem koupil opticky kabel s adapterem do notebooku ale je tu problé, když to zapojím tak na displeji reproduktoru se mi ukáže, že Optical není zapojen. Nevím kde by mohl byt problém :-/
Spyke
0+
0+
 
Příspěvky: 16
Registrován: středa 30. 3. 2011 20:08:18

Re: Nové audio k Tv

Příspěvekod Nick007 v středa 4. 5. 2011 15:13:19

Je potřeba v ovladaších zvukovky v notebooku aktivovat digitální výstup.

Já to mám třeba ve Správci zvuku Realtek HD, záložka Digital Output a dám tam nastavit výchozí zařízení. Pak to nepůjde do repro notebooku, ale digitálně do výstupu.
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Další

Zpět na Reprosoustavy a reproduktory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník

cron