HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

Držáky na připevnění reprobeden ke zdi

Co se nikam nehodí, to patří právě sem.

Držáky na připevnění reprobeden ke zdi

Příspěvekod Krtek v středa 21. 5. 2008 17:03:38

Nemáte nějaký tip na držáky pro připevnění surroundových reprobeden ke zdi ? Dnes jsem to trošku víc zesílil a jedna bedna mi spadla ze zdi i s hmoždínkama. Moje držáčky by sice měli unést 10 kg, jenže praxe je zřejmě jiná. Bedna váží asi 5 kg.
Krtek
1000+
1000+

Re: Držáky na připevnění reprobeden ke zdi

Příspěvekod martinhamr v středa 21. 5. 2008 17:15:03

Tak to asi bude spíš špatná volba hmoždinek.
www.gsluka.cz mrkněte...
martinhamr
1000+
1000+

Příspěvekod Krtek v středa 21. 5. 2008 19:35:56

Ne. Špatné a malé držáky.
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod Modena v středa 21. 5. 2008 19:45:48

Krtek píše: Bedna váží asi 5 kg.

Hmm . . . Tak to je teda asi velká kvalita tenhle surroundovej Magnat, že ? :mrgreen:
Panasonic TH-50PZ70E * LG 37LY95 * Yamaha RX-V 2700 * Panasonic DMP-BD55 * JVC HR-S 8700 * Panasonic NV-HS 1000 * Panasonic DVD S-52 * Panasonic DMR-EH65 * Panasonic HDC-HS9 * Vantage HD 8000TS Twin * Aten 8 port HDMI video switch * Panasonic DMC-G1K * repro - 4 x AQ Labrador 1 (rear+surround) * 4 x AQ Labrador 278 (presence+surround back) * 1 x AQ Labrador 165 (center) * 1 x Magnat Gamma 220 * trny - Dexon * reprokabely & videokabely MonsterCable * EMP Centauri * router Asus
Modena
200+
200+

Příspěvekod Krtek v středa 21. 5. 2008 21:33:04

Modena píše:
Krtek píše: Bedna váží asi 5 kg.

Hmm . . . Tak to je teda asi velká kvalita tenhle surroundovej Magnat, že ? :mrgreen:

Sorry. Přesně 5.7 kg :mrgreen: Jsou docela těžký na svoji velikost.
Radší napiš na čem máš ty svoje bedny pověšený.

Jediný schopný držáky jsem našel tyhle od Hamy za cca 800 kč tak je asi v pondělí koupím. Vypadají slušně a mají i plastové kritky na šrouby. Nosnost 25 kg. Budu je muset trošku upravit, protože v zadu je basreflexová tuba. Jinak jsou všude jen takový držáčky za pár korun který mám doma taky.

Obrázek
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod lukasx v pátek 23. 5. 2008 7:36:26

Zdravim,
ja jsem planoval na zed tyhle. Pisou nosnost kg. Jedine co v mem pripade je nevyhovujici je uhel naklonu, protoze je potrebuju mit uplne nahore u stropu.
lukasx
100+
100+

Příspěvekod lukasx v pátek 23. 5. 2008 14:12:06

Ty krtkovy scanovane jsou tyhle ale za cenu 1260. Nevim, zda jsem to spravne pochopil - ale asi je to cena za 1ks? To je potom mazec.
Maj je o dost levneji napriklad
tady. Ale je to opravdu za 1ks nebo za par?

A jeste dotaz ujisteni - opravdu se da vrtat do zadnich stran repro pro uchyceni tehle drzaku?? Uprimne z toho budu mit docela strach. Uz jsem premyslel, ze si udelam vlastni drzak ze dreva, ktery prisroubuju ze spodni strany misto hrotu.

BTW: koupil jsem si uzasnej polohovaci drzak na plasmu od vogels - tenhle. Je to poctivy kus zeleza! A budu se moc divat pohodlne z ruznych mist (od kachlovek nebo od rotopedu:o)
lukasx
100+
100+

Příspěvekod Krtek v pátek 23. 5. 2008 14:20:03

lakasx:
Já to skenoval s katalogu, který mám. Jsem prodejce Hamy a podle VO ceníku ty držáky stojí 590 kč bez DPH. Cena je za dva kusy. Včera jsem to prověřoval přímo u dovozce HAMY v Brně a v pondělí pro ně jedu.

V tom prvním odkazu HAMA mají překlep. Je to baleno v krabici po dvou kusech, ne po jednom. I v katalogu je napsáno že jde o 2 kusy. A myslím, že ta MOC cena asi také nebude zrovna aktuální.
Ten druhý odkaz bude určitě soudě podle ceny aktuální.

K tomu Tvému držáku jsem Ti odpověděl přes SZ.
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod Krtek v úterý 27. 5. 2008 12:29:30

Díval jsem se na ty držáky od Hamy, a nic moc. Našel jsem vynikající držáky v Jasyku v Brně. http://www.jasyko.cz Pár stojí cca 1200 kč, ale nemají chybu. Upevnění je také stahovací, ale mnohem lépe řešené než u těch Tvých držáků. Nestahuje se ze zepředu jako u Tvých, ale z boku. Mají pevnější konstrukci a nostnost 25 kg. I designově jsou moc pěkné. Všude pěkné kritky a nikde nejsou vidět žádné šrouby. Bedna se dá ze spodu ještě pojistit i šroubky, ale je to zbytečné. Bohužel měli jen stříbrné. Černé byli vyprodané a dostanou je až zítra.
Díval jsem se na netu, jestli je někde neseženu levněji, ale Jasyko je známo tím, že prodává pouze od značkových výrobců, kteří si dokáží pohlídat černý dovoz a zároveň nedodávají do e-shopů. Tomu odpovídá i jejich sortiment, který na netu v žádném e-shopu není, krom některých receiverů. Takže je vemu od nich.
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod lukasx v úterý 27. 5. 2008 12:52:06

Hmm to je pekne s cernymi dovozci a neochotou davat do eshopu. Potom at si to ale s prominutim strcej nekam, protoze jezdit do brna se nam venkovanum 100km pro drzacky moc nechce :roll: A kdyz si clovek na netu nikde ani neprohlidne fotky, tak to tezko objedna ... to je trochu dvojsecna zbran - potencialni zakaznik ostrouha, firma take (ale ma dobry pocit, ze muze drzet ceny pevne v ruce) :cry:
lukasx
100+
100+

Příspěvekod Krtek v úterý 27. 5. 2008 13:49:10

lukasx píše:Hmm to je pekne s cernymi dovozci a neochotou davat do eshopu. Potom at si to ale s prominutim strcej nekam, protoze jezdit do brna se nam venkovanum 100km pro drzacky moc nechce :roll: A kdyz si clovek na netu nikde ani neprohlidne fotky, tak to tezko objedna ... to je trochu dvojsecna zbran - potencialni zakaznik ostrouha, firma take (ale ma dobry pocit, ze muze drzet ceny pevne v ruce) :cry:

No je fakt že Jasyko má skladem vystavený stovky beden a málo kde bys hledal lépe vybavené hi-fi studio se zaměřením právě na domácí kino. Nejspíš není v jejich silách dávat všechno na web. Kdybys jim poslal mail, třeba by Ti poslali nějaký prospekt na ty držáky. Je fakt, že lepší a bezpečnější systém uchycení jsem zatím neviděl.

Ze zbytkem s Tebou ale nemohu souhlasit. Už jsem se tu někde o tom rozepisoval. Asi je to tím, že jsem také prodejce. Distributoři a dovozci si začínají uvědomovat, že prodej přes internetové e-shopy nikam nevede a proto od něj postupně upouští. Proto nikde v e-shopech nenajdeš např. bedny BW, AQ nebo nové receivery od Sony. Dovozci investují spoustu peněz a času k tomu aby vyškolili prodejce a lidi se do obchodů chodí jen dívat. Zboží pak nakoupí přes net levněji.
E-shopy byli dobrý nápad, jenže během pár let se jejich cenová politika tak zvrtla, že dnes prodávají s 5% rabatem a nevydělá tak nikdo. Zákazník je samozřejmě spokojený protože nakoupí levněji, ale trh to rujnuje.
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod tomiisek v úterý 27. 5. 2008 15:05:39

Kdyby se vám z Jasyka podařilo k těm držákům něco vydolovat, tak to sem pls dejte. Jeden či dva páry těch držáků by se mi docela hodily, ale objednávat něco z Brna, bez vizuální představy, bez přesného názvu zboží, když znám jen přibližnou cenu, to se mi příliš nechce. Ale kdyby se to nakonec ukázalo být zajímavé a chtěl to někdo z Prahy taky, tak můžeme udělat společnou objednávku ;)
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701
tomiisek
1000+
1000+

Příspěvekod Krtek v úterý 27. 5. 2008 15:23:08

No oni tam ty držáky na 25 kg mají jenom jeden typ a to jsou ty co myslím. Vše ostatní jsou takový ty malý špunty na dva šrouby za 400 kč s váhou do 5 Kg. Ty jsem měl a právě proto mi ta bedna spadla.
Ale pokud bude někdo chtít, můžu to pak nafotit a hodit sem.
Naposledy upravil Krtek dne úterý 27. 5. 2008 16:00:26, celkově upraveno 1
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod tomiisek v úterý 27. 5. 2008 15:24:51

Krtek píše:Ale pokud bude někdo chtít, můžu to pak nafotit a hodit sem.

Určitě to vyfoť, minimálně mě to hodně zajímá. Díky ;)
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701
tomiisek
1000+
1000+

Příspěvekod lukasx v úterý 27. 5. 2008 15:29:41

Krtek píše:Distributoři a dovozci si začínají uvědomovat, že prodej přes internetové e-shopy nikam nevede a proto od něj postupně upouští. Proto nikde v e-shopech nenajdeš např. bedny BW, AQ nebo nové receivery od Sony. Dovozci investují spoustu peněz a času k tomu aby vyškolili prodejce a lidi se do obchodů chodí jen dívat. Zboží pak nakoupí přes net levněji.

No ja vim, ze se to resilo i jinde, ale bohuzel eshopy nejsou jenom pro nejlepsi cenu. Holt jak rikam, distributor ktery zvoli tuto cestu se bohuzel odrizne od zakazniku, kteri si info prectou na webu, stejne jako recenzi a hodnoceni uzivatelu a potom si v klidu objednaji a pockaji az jim to prijde. Nevim, jestli to pro ne neni vhodna cilova skupina - ale napriklad do ni patrim i ja, ktery prave finalizuje novostavbu za 7MKc na vesnici a potrebuji ji vybavit elektronikou s komplet prislusenstvim. Ja chapu, ze pro obyvatele mest neni zadny problem dojit do toho hifi studia, ale pro me je to naprosta ztrata casu. Co mi rekne za tezke prachy vyskoleny odbornik vic, nez se pri trose snahy doctu a s trochou inteligence dam dohromady? Dojede mi to zdarma komplet nainstalovat do meho domu tak aby to fungovalo presne podle prani dovozce? Asi tezko - potom by to bylo obhajitelny.
PS: ale i o cene to samozrejme je - prave mi volal chlapek z kamenneho obchodu, kam jsem si dal poptavku na komplet dodavku elektroniky. Nahlasil mi katalogove ceny (projektor ax-200e za 37tis :oops: ) s tim, ze jsou schopni pri kompletni dodavce slevit tak 5procent :roll: a to ta objednavka je cca za 200tis. Jsem zvykly z prave dokonceneho RD, ze dodavatele, kteri maji zajem sve zbozi dodat davaji mnohem vyhodnejsi podminky. Takze smula.
lukasx
100+
100+

Příspěvekod lukasx v úterý 27. 5. 2008 15:30:42

Jo diky, take se rad kouknu na fotky - uz mam v planu si udelat vlastni drzaky, ale pokud by staly za to, tak proc ne :D
lukasx
100+
100+

Příspěvekod Krtek v úterý 27. 5. 2008 16:58:52

lukasx píše:
Krtek píše:Distributoři a dovozci si začínají uvědomovat, že prodej přes internetové e-shopy nikam nevede a proto od něj postupně upouští. Proto nikde v e-shopech nenajdeš např. bedny BW, AQ nebo nové receivery od Sony. Dovozci investují spoustu peněz a času k tomu aby vyškolili prodejce a lidi se do obchodů chodí jen dívat. Zboží pak nakoupí přes net levněji.

No ja vim, ze se to resilo i jinde, ale bohuzel eshopy nejsou jenom pro nejlepsi cenu. Holt jak rikam, distributor ktery zvoli tuto cestu se bohuzel odrizne od zakazniku, kteri si info prectou na webu, stejne jako recenzi a hodnoceni uzivatelu a potom si v klidu objednaji a pockaji az jim to prijde. Nevim, jestli to pro ne neni vhodna cilova skupina - ale napriklad do ni patrim i ja, ktery prave finalizuje novostavbu za 7MKc na vesnici a potrebuji ji vybavit elektronikou s komplet prislusenstvim. Ja chapu, ze pro obyvatele mest neni zadny problem dojit do toho hifi studia, ale pro me je to naprosta ztrata casu. Co mi rekne za tezke prachy vyskoleny odbornik vic, nez se pri trose snahy doctu a s trochou inteligence dam dohromady? Dojede mi to zdarma komplet nainstalovat do meho domu tak aby to fungovalo presne podle prani dovozce? Asi tezko - potom by to bylo obhajitelny.
PS: ale i o cene to samozrejme je - prave mi volal chlapek z kamenneho obchodu, kam jsem si dal poptavku na komplet dodavku elektroniky. Nahlasil mi katalogove ceny (projektor ax-200e za 37tis :oops: ) s tim, ze jsou schopni pri kompletni dodavce slevit tak 5procent :roll: a to ta objednavka je cca za 200tis. Jsem zvykly z prave dokonceneho RD, ze dodavatele, kteri maji zajem sve zbozi dodat davaji mnohem vyhodnejsi podminky. Takze smula.

Holt jak rikam, distributor ktery zvoli tuto cestu se bohuzel odrizne od zakazniku

Je to přesně na opak. Distributoři mají snahu vytvořit si síť vlastních prodejců, poskytovat jim veškerou podporu a školení tak, aby byli schopni obsloužit i náročného zákazníka. Lidi kteří chtějí kvalitní domácí kino a mají na něj si nekoupí krabici přes net, ale nechají si poradit. Prodejce dělá prestiž značce a z dlouhodobého hlediska je pro dovozce perspektivnější. E-shopy se vymkli svými cenami dovozcům kontrole a to je samozřejmě štve.
Zákazník si přečte dobrou recenzi na webu, ale když zjistí že to zboží mají jen v kamenném krámě, tak půjde tam. Jasyko těží z toho že prodává to, co na netu není. Proto jsou úspěšní.

Co mi rekne za tezke prachy vyskoleny odbornik vic, nez se pri trose snahy doctu a s trochou inteligence dam dohromady?

To by ses divil. Já sám mám za sebou dvě odborná školení přímo od dovozce ke značkám NAD, Magnat a HECO. A když čtu na různých fórech některé názory tzv. "hi-fistů" mnohdy váhám nad tím, zda ten člověk vůbec ví co píše.

Dojede mi to zdarma komplet nainstalovat do meho domu tak aby to fungovalo presne podle prani dovozce? Asi tezko - potom by to bylo obhajitelny.

Jasyko se postará o vše. Dokonce Ti přijedou domů i změřit akustiku, aby Ti mohli nabídnout v rámci Tvých možností to nejlepší pro Tvé prostory. Vše Ti pak přivezou, namontují, odskouší a zaškolí obsluhu. O tom to je. A věř, že to není vůbec jednoduché. Takové kino kde máš např. propojený obývák z kuchyní nebo atypickou místnost, to by jsi koukal jaký je problém s ozvučením, aby se zvuk nelámal, nebo aby to někde nerezonovalo. My si koupíme drahé bedny a drahé zesilovače a jsme spokojeni. Jenže oni z toho většinou dokážou vymáčknout mnohem víc protože v tom umí chodit.

Jsem zvykly z prave dokonceneho RD, ze dodavatele, kteri maji zajem sve zbozi dodat davaji mnohem vyhodnejsi podminky. Takze smula

Každý se snaží vydělat. Pokud Ti to někdo udělá levněji, pak není co řešit. Já třeba projektorům nerozumím, ale zvukovým systémům docela ano. Pokud neřešíš peníze, pak je výběr bohatý a nepotřebuješ žádné odborníky. Jen je třeba se držet určitých pravidel při výběru a přes net tím opravdu hodně ušetříš. Hodně majetných lidí kouká hlavně na estetiku a její začlenění do interiéru. Třeba bedny berou jen jako nutné zlo.
Horší je to s omezeným rozpočtem, protože tam je každá rada drahá což si většina lidí vůbec neuvědomuje. A od toho jsou právě specializované firmy které poradí jak z Tvého rozpočtu vytěžit co nejvíc.
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod lukasx v úterý 27. 5. 2008 18:42:06

Krtek píše:
Dojede mi to zdarma komplet nainstalovat do meho domu tak aby to fungovalo presne podle prani dovozce? Asi tezko - potom by to bylo obhajitelny.

Jasyko se postará o vše. Dokonce Ti přijedou domů i změřit akustiku, aby Ti mohli nabídnout v rámci Tvých možností to nejlepší pro Tvé prostory. Vše Ti pak přivezou, namontují, odskouší a zaškolí obsluhu.

Ok, jestli je to tak, ze zdarma toto Jasyko udela, tak to potom klobouk dolu a uznavam, ze si sve marze zaslouzi. To bych si je k nam do Valasske Polanky objednal a nejakou tu korunu navic bych nehledel. Docela by me zajimalo ozvuceni naseho baracku (tramovy strop, prosklene plochy, kachlova kamna, chybejici steny...). To by mela byt pridana sluzba narozdil od eshopu - nicmene "zdarma" pouze poradi v obchode a to mi za desetitisicove castky navic neprijde adekvatni.

Ja bych si take rad nechal poradit, ale kdyz to holt neni "zarohem" tak jsem odkazan na samostudium :roll: A navic je to hodne subjektivni. Kdyz jsem videl nejakou prezentaci plasma x LCD od vyrobcu plasem, tak jsem se musel usmivat i jako jejich priznivce. Dovozci do svych ovecek distributorskych nalejou vzdycky to co potrebujou, toho bych se nebal. Jak mam vedet, ze potom kvalifikovany prodejce tvrdi objektivni pravdu a fakta a ze nepapouskuje pouze marketingove reci z posledniho skoleni. Ono to tak jednoduche bohuzel neni :cry:

Kdyz si vezmu jednu z veci co jsem uz vyresil. Multiroom - uz vidim, jak bych z Hifi studia vychazel se Sonosem za bratru 70tis, kdyz funkcne lepsi a kvalitou shodne reseni me vyslo na 9tis.
lukasx
100+
100+

Příspěvekod Krtek v úterý 27. 5. 2008 19:18:12

No jestli montáž na místě dělají zdarma, tak to netuším, ale důležité je, že to dělají. Dělají i multiroom systémy vč. všech rozvodů do zdi.

Jak mam vedet, ze potom kvalifikovany prodejce tvrdi objektivni pravdu a fakta a ze nepapouskuje pouze marketingove reci z posledniho skoleni

Není nic jednodužšího než se přesvědšit na vlastní oči a uši. V tom Jasyku mají napojeno asi 100 párů beden a několik poslechových místností. Každý preferuje něco jiného.

Ja bych si take rad nechal poradit, ale kdyz to holt neni "zarohem" tak jsem odkazan na samostudium

Oni určitě nejsou jediní co tohle dělají. Možná najdeš někoho blíž. Já byl v tom obchodě asi hodinu a byl jsem nadšen. Prodejci dobře vědí co prodávají a nepřekvapila je vůbec žádná otázka. Ptal jsem se i na své Magnaty Quantum co si o nich myslí. Dobře věděli o čem mluvím a uznali že je to třída. Hned ale dodali že je neprodávají, protože je prostě prodává každý e-shop skoro za nákup a oni by už nevydělali. To je přesně to o čem jsem psal.
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod Krtek v středa 11. 6. 2008 13:21:57

Připravil jsem takovou malou fotoreportáž o těch nových držácích repro na zeď, jak jsem se už zmiňoval, protože nabídka na našem trhu je zoufalá :roll:

Myslím, že montáž jsme se synkem zvládli na jedničku :)

Takže držáky se dělají v černé a šedé barvě, jsou baleny v krabici po dvou kusech, ale bez problémů prodají i jeden kus.
Vše úhledně zabaleno v igelitu a bublinkových sáčcích. Balení je kompletní vč. všech šroubů, hmoždínek do zdi, krytek na šrouby a návodu k montáži. Nosnost držáků je 25 kg, cena 1190 kč za pár.

Šrouby na konstrukci stáhnou bednu zboku, takže do ní není třeba vrtat žádné otvory. Ze spodu jsou však dírky na 3 šrouby, které byli dodány v balení. Bedna se sice ani nehla, ale pro jistotu jsem jí ještě jedním šroubkem pojistil. Přeci jen, už mi jedna bedna ze zdi spadla.

Bednou se dá otáčet doprava, doleva, nahoru i dolů. Trubkou držáku se dá provléknout repro kabel. Pokud máte zasekané kabely ve zdi, pak nebudou vůbec vidět. Tohle je výborně vyřešeno. Já budu zasekávat kabely do zdi až příští rok, to budeme malovat. Takže je mám zatím volně.

Abych to shrnul. Jednoznačně nejlepší držáky na repro, jaké jsem zatím viděl. Dílenské provedení na jedničku, pěkně nastříkáno a zabaleno proti odření. Všechny šrouby jsou zakryty plastovými krytkami a nejsou vidět. Na zdi se to ani nehne.
Objednal jsem další dva držáky pro rozšíření mého kina na 7.1
Zakoupeno v Hi-fi studiu Jasyko v Brně. http://www.jasyko.cz Na webu je vystavené nemají, ale bez problémů zasílají i poštou.
Mohu všem jenom doporučit.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil Krtek dne středa 11. 6. 2008 13:38:40, celkově upraveno 1
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod d.f.h v středa 11. 6. 2008 13:25:21

Vyčerpávající info, díky :-)
Autor je šéfredaktorem magazínu HDmag.cz.
Blu-ray: 63 | Výbava: viz profil | Právě testuji: Oppo BDP-83
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod lukasx v středa 11. 6. 2008 13:44:10

SUPER, diky za zpravu.
Mohl bych poprosit jeste o nejake rozmery? Celkova vyska te cerne veci na zdi a jak daleko od vrchni casti je privarena ta packa na ktere drzi samotny drzak! Vim, ze to normalne neni podstatne - ale mam tramovy strop a potrebuju propocitat, jak by se mi to tam veslo! Ale jak tak na to koukam, tak asi nevejde :cry: Ale vypadaji opravdu hodne solidne.
lukasx
100+
100+

Příspěvekod Krtek v středa 11. 6. 2008 14:12:12

Délka úchytu na zeď je 26 cm. Myslím, že to připevníš bez problémů, ty držáky jsou hodně variabilní. Já mám tu bednu staženou na samém kraji u mřížky, protože jsem chtěl aby byla bedna co nejvíce u zdi. Můžeš ji ale posunout dopředu, nebo jak budeš chtít. Stejně tak se na ten držák dají uchytit i mnohem větší a menší bedny. Tohle je Magnat Quantum 503.
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod martinhamr v středa 11. 6. 2008 16:19:03

:D Krtku,budoucí Kinomaniak...?
Správně,co se v mládí naučíš ;) Je potřeba si dělat nějakou oporu proti manželece,já nic ten film si chce přeci pustit syn( dcera) :lol:
www.gsluka.cz mrkněte...
martinhamr
1000+
1000+

Příspěvekod tomiisek v středa 11. 6. 2008 16:39:37

Kinomaniak? Jen aby, podle té fotky klidně může skončit 8,5 hodiny denně u tlačení kolečka ;)
tomiisek
1000+
1000+

Další

Zpět na Na volné téma