HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

Průser s počítačem

Co se nikam nehodí, to patří právě sem.

Průser s počítačem

Příspěvekod tomiisek v pondělí 19. 4. 2010 8:26:56

Panove, pomoooc... :| Kdyz zapnu svuj LCD monitor u PC, tak jedine, co ukazuje, je varovani... :(

Warning: H/W Monitor Status Abnormal
Please Enter the SETUP to check Voltage, Fan Speed or Temperature Status


Co ted s tim? Diiiky...
Naposledy upravil tomiisek dne pondělí 19. 4. 2010 18:33:29, celkově upraveno 1
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701
Uživatelský avatar
tomiisek
1000+
1000+
 
Příspěvky: 1791
Registrován: pátek 1. 2. 2008 14:25:47
Bydliště: Praha 4

Re: Pruser s LCD monitorem?

Příspěvekod d.f.h v pondělí 19. 4. 2010 9:07:43

Tohle nebude záležitost monitoru, ale PC. Předpokládám totiž, že monitor nemá větrák :-) Jak probíhá zapínání, tzn. co se postupně na monitoru objevuje?
Autor je šéfredaktorem magazínu HDmag.cz.
Blu-ray: 63 | Výbava: viz profil | Právě testuji: Oppo BDP-83
Uživatelský avatar
d.f.h
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pondělí 17. 12. 2007 16:05:02
Bydliště: Praha

Re: Pruser s LCD monitorem?

Příspěvekod tomiisek v pondělí 19. 4. 2010 9:57:49

Ja jsem stupido, vubec jsem ve sve ranni vyplasenosti nad tou hlaskou nepremyslel, ted to ctu a jasne vidim, ze se o monitoru vubec nehovori, to slovo ma uplne jiny vyznam :oops: Asi by to chtelo jiny nazev vlakna :mrgreen:

Po delsim vypnuti mi PC nabehl klasickym zpusobem, ale nefunguji mi USB vstupy, ani po restartu, takze PC nemam jak ovladat, nefunguje mi klavesnice ani mys :| Co s tim?

Jinak vetraky zda se mi normalne vetraji, vyssi teplotu nez jindy neregistruji, spise nizsi...
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701
Uživatelský avatar
tomiisek
1000+
1000+
 
Příspěvky: 1791
Registrován: pátek 1. 2. 2008 14:25:47
Bydliště: Praha 4

Re: Pruser s LCD monitorem?

Příspěvekod d.f.h v pondělí 19. 4. 2010 10:35:33

Jsou na desce i "staré" kulaté PS/2 konektory pro klávesnici a myš (zelený a fialový)? Pokud ano, tak sehnat takovou klávesnici a zkusit se dostat aspoň do BIOSu, tam by měla být alespoň nějaká diagnostika.
Autor je šéfredaktorem magazínu HDmag.cz.
Blu-ray: 63 | Výbava: viz profil | Právě testuji: Oppo BDP-83
Uživatelský avatar
d.f.h
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pondělí 17. 12. 2007 16:05:02
Bydliště: Praha

Re: Pruser s LCD monitorem?

Příspěvekod Moonm@n v pondělí 19. 4. 2010 11:26:25

Ještě bych zkusil vytáhnout na minutku baterku z desky a tím resetovat BIOS. Pokud by to nepomohlo, tak by to mohl být docela klidně problém se zdrojem, který ti střelil odlišné napětí na některé větvi 3,3/5/12V. Ty usb v nejhoším případě mohl odpálit.
Uživatelský avatar
Moonm@n
0+
0+
 
Příspěvky: 9
Registrován: pondělí 25. 1. 2010 12:53:27
Bydliště: Otrokovice

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod tomiisek v pondělí 19. 4. 2010 18:50:18

Tak to není zrovna dvakrát uklidňující :|

Přes den jsem nechal PC zapnutý a normálně fungoval - nahrály se mi nastavené TV pořady. Poté jsem zkusil restartovat PC, restartoval se, USB vstupy nefungovaly. Restartoval jsem ještě jednou a objevilo se to chybové hlášení. Restartoval jsem opět a počítač se spustil, ale USB vstupy nefungují. Na windowsovské liště vpravo dole je ikonka USB, normálně tam nebývá. Takže dneska cca 5x jen chybové hlášení, cca 5x spuštěný počítač bez USB. PS/2 vstupy mám k dispozici, ale ani myš, ani klávesnici.

Není někdo z vás technicky šikovnějších ochotný se u mě někdy zastavit? Bohužel jsem se o víkendu zranil, tak netuším, za kolik týdnů budu schopen odnést PC do servisu :|
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701
Uživatelský avatar
tomiisek
1000+
1000+
 
Příspěvky: 1791
Registrován: pátek 1. 2. 2008 14:25:47
Bydliště: Praha 4

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod tomiisek v pondělí 19. 4. 2010 19:06:38

Mohl by PC takto reagovat na napětí v elektrické síti? Když jsem zapnul mikrovlnku, tak to v zásuvce nějak zapraskalo, když jsem zapnul TV, tak se v jednom rohu objevil zelený flek, v druhém rohu fialový flek. Tak netuším, co se dneska děje...
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701
Uživatelský avatar
tomiisek
1000+
1000+
 
Příspěvky: 1791
Registrován: pátek 1. 2. 2008 14:25:47
Bydliště: Praha 4

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod Nick007 v pondělí 19. 4. 2010 19:39:08

Tak takhle by to reagovat určitě nemělo. Zdroj by měl odstínit jakékoliv výkyvy (a u LCD monitoru jsem o tom nikdy taky neslyšel). Spíš to vypadá, že odchází základní deska a s tím se moc udělat nedá.

Když ti to zahlásí to varování, mrkni do Biosu (F8, Del, F12 nebo tak nějak) a zkontroluj, jestli nejsou v sekci HW monitoring (nebo tak nějak) nějaká červená varování atp.
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod tomiisek v pondělí 19. 4. 2010 21:10:44

Nick007 píše:Když ti to zahlásí to varování, mrkni do Biosu (F8, Del, F12 nebo tak nějak) a zkontroluj, jestli nejsou v sekci HW monitoring (nebo tak nějak) nějaká červená varování atp.

Jenže já nemám jak, když mi nefunguje klávesnice :|

Výrazně oživuju tvojí myšlenku tichounkého HTPC.
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701
Uživatelský avatar
tomiisek
1000+
1000+
 
Příspěvky: 1791
Registrován: pátek 1. 2. 2008 14:25:47
Bydliště: Praha 4

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod Nick007 v pondělí 19. 4. 2010 21:17:28

tomiisek píše:Jenže já nemám jak, když mi nefunguje klávesnice :|

Sakra, to mě nenapadlo. No PS2 klávesnice stojí pár desítek korun a mají ji snad v každém pc obchodě, tak by ti ji případně mohl někdo donést. Ale lepší by asi bylo vyndat pevné disky a nechat to po někam dát do servisu, fakt bych to viděl na novou desku.

Hm, zdá se, že se všechno sere poslední dobou, já pro změnu odvezl dneska TV na reklamaci :|
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod Moonm@n v úterý 20. 4. 2010 9:57:49

Jiná cesta není, než sehnat klávesnici do PS/2 a mrknout do BIOSu, pak půjčit na zkoušku i zdroj. Pokud si na to moc netroufáš, tak radši přes nějaký servis. Primární problém vidím ve zdroji, který samozřejmě zvýšeným napětím může vzít do kytek i desku, USB jsou na to obzvášť citlivé.
Uživatelský avatar
Moonm@n
0+
0+
 
Příspěvky: 9
Registrován: pondělí 25. 1. 2010 12:53:27
Bydliště: Otrokovice

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod tomiisek v úterý 20. 4. 2010 10:19:47

Takze je teoreticky mozne, ze se pokazi jen USB, ale PS/2 na stejne desce mohou fungovat?

Kruci, kdybych aspon mohl jit do servisu :|
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701
Uživatelský avatar
tomiisek
1000+
1000+
 
Příspěvky: 1791
Registrován: pátek 1. 2. 2008 14:25:47
Bydliště: Praha 4

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod d.f.h v úterý 20. 4. 2010 10:35:05

tomiisek píše:Takze je teoreticky mozne, ze se pokazi jen USB, ale PS/2 na stejne desce mohou fungovat?

Jo, to je možné.
Autor je šéfredaktorem magazínu HDmag.cz.
Blu-ray: 63 | Výbava: viz profil | Právě testuji: Oppo BDP-83
Uživatelský avatar
d.f.h
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pondělí 17. 12. 2007 16:05:02
Bydliště: Praha

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod tomiisek v úterý 20. 4. 2010 13:06:25

Mate nekdo tip, kam v Praze mam PC odnest? Rad bych rovnou PC nechal co nejvic ztisit, ale nevim, komu duverovat, PC jsem si nechal sestavit v Mironetu jako tichy a huci jako blazen :twisted:
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701
Uživatelský avatar
tomiisek
1000+
1000+
 
Příspěvky: 1791
Registrován: pátek 1. 2. 2008 14:25:47
Bydliště: Praha 4

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod tomiisek v úterý 20. 4. 2010 15:29:14

Na co si mam dat bacha pri vyberu nove zakladni desky? A jakmile ma zakladni deska HDMI, umi pres nej automaticky posilat obraz i zvuk?
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701
Uživatelský avatar
tomiisek
1000+
1000+
 
Příspěvky: 1791
Registrován: pátek 1. 2. 2008 14:25:47
Bydliště: Praha 4

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod Nick007 v úterý 20. 4. 2010 16:58:19

tomiisek píše:Na co si mam dat bacha pri vyberu nove zakladni desky?

Aby pasovala podporovala tvůj procesor, paměti a grafickou kartu. Aby měla všechny vstupy a výstupy, co požaduješ. Trošku serióznější výrobce se taky vyplatí (i když tohle je celkem dost subjektivní, u mě to splňuje Asus, Gigabyte).

tomiisek píše:A jakmile ma zakladni deska HDMI, umi pres nej automaticky posilat obraz i zvuk?

Když má přímo deska HDMI, tak má asi jen integrovanou grafickou kartu. Video bude umět určitě, zvuk bych viděl maximálně DD/DTS 5.1 (ne HD).
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod tomiisek v úterý 20. 4. 2010 17:39:21

Njn, zjevne me neceka nic jednoducheho.
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701
Uživatelský avatar
tomiisek
1000+
1000+
 
Příspěvky: 1791
Registrován: pátek 1. 2. 2008 14:25:47
Bydliště: Praha 4

Re: Průser s počítačem

Příspěvekod Moonm@n v úterý 20. 4. 2010 18:53:58

tomiisek píše:Na co si mam dat bacha pri vyberu nove zakladni desky? A jakmile ma zakladni deska HDMI, umi pres nej automaticky posilat obraz i zvuk?


Jestli po grafice budeš chtít i audio stream do AVR formátů TrueHD a DTS-HD, tak je zatím jediná možnost, řada HD5xxx od ATi. Nejlevnější varianta HD5450 stojí lehce přes 1tis, což zase není taková pálka.
Uživatelský avatar
Moonm@n
0+
0+
 
Příspěvky: 9
Registrován: pondělí 25. 1. 2010 12:53:27
Bydliště: Otrokovice


Zpět na Na volné téma

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník

cron