HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

Vista SP1 a přehrávání BluRay z HDD

Když už nějaký ten Blu-ray nebo HD DVD disk máme, tak si ho přece zkopír... zazálohujeme, ne? Ani software pro přehrávání, střih, authoring a další zpracování HD videa se tu rozhodně neztratí. Dotazy, rady, nové verze a tak dále.

Vista SP1 a přehrávání BluRay z HDD

Příspěvekod Dave v středa 12. 3. 2008 21:58:40

I have a problem...,
mám Vista Ultimate 32bit CZ SP1 originál a na přehrávání stažených filmů BluRay a HDDVD z hardisku používám osvědčený PowerDVD 7.3 Ultra. Po nainstalování SP1 mi ovšem při přehrávání jede pouze zvuk a místo obrazu je tma. Mám grafickou kartu ATI X1800XT která má DX9 a nepodporuje HDCP. Monitor mám Benq FP241W. 24 palců 1900x1200 zapojeno přes DVI-D. Před tím než jsem nainstaloval SP1 tak to samozřejmě fungovalo. A v tom si myslím že je zakopanej pes. Prostě SP1 už natvrdo asi požaduje grafiku s HDCP. DVD přehrává bez problému.

Můžete mi někdo můj názor potvrdit..?

Díky všem.
... je mnoho věcí mezi nebem a počítačem
Uživatelský avatar
Dave
400+
400+
 
Příspěvky: 403
Registrován: čtvrtek 27. 12. 2007 18:12:35

Re: Vista SP1 a přehrávání BluRay z HDD

Příspěvekod pavelz v čtvrtek 13. 3. 2008 15:47:16

Já si spíš myslím, že instalací SP1 se podělalo něco s DS filtrama. Zkusil bych reinstalovat PowerDVD.
LCD Samsung LE40R71B; DVD Panasonic DVD-RA61, Panasonic DVD-S52; Receiver ONKYO TX-DS595; Repro: front Dantax Octava 30, center Dantax C10, surr. Dantax Ocatava 10, sub. Jamo E6SUB
pavelz
0+
0+
 
Příspěvky: 33
Registrován: středa 16. 1. 2008 12:59:10

Re: Vista SP1 a přehrávání BluRay z HDD

Příspěvekod Dave v čtvrtek 13. 3. 2008 17:14:14

pavelz píše:Já si spíš myslím, že instalací SP1 se podělalo něco s DS filtrama. Zkusil bych reinstalovat PowerDVD.


Díky za nápad ale to už jsem zkoušel několikrát. Dokonce jsem našel novou verzi a taky nic. Jsem z toho jelen.
... je mnoho věcí mezi nebem a počítačem
Uživatelský avatar
Dave
400+
400+
 
Příspěvky: 403
Registrován: čtvrtek 27. 12. 2007 18:12:35

Re: Vista SP1 a přehrávání BluRay z HDD

Příspěvekod dodo23 v pátek 14. 3. 2008 0:02:11

Ja si myslim ze nemas potrebne kodeky .. zkus si stahnout nove kodeky pro vistu a nainstaluj si je.. ;)
Uživatelský avatar
dodo23
0+
0+
 
Příspěvky: 20
Registrován: pátek 1. 2. 2008 3:32:03
Bydliště: UK

Re: Vista SP1 a přehrávání BluRay z HDD

Příspěvekod Dave v pátek 14. 3. 2008 0:05:22

dodo23 píše:Ja si myslim ze nemas potrebne kodeky .. zkus si stahnout nove kodeky pro vistu a nainstaluj si je.. ;)


to už jsem taky několikrát udělal. Zkoušel jsem nejnovější verze klmcodec a vista codec package. A stále nic a nic.
... je mnoho věcí mezi nebem a počítačem
Uživatelský avatar
Dave
400+
400+
 
Příspěvky: 403
Registrován: čtvrtek 27. 12. 2007 18:12:35

Re: Vista SP1 a přehrávání BluRay z HDD

Příspěvekod Dave v sobota 15. 3. 2008 13:13:28

Vyřešeno: Pomohlo nainstalovat do Nera "Nero Blu-ray HD-DVD Video Plug-In" a přehrávám to v Nero showtime... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
... je mnoho věcí mezi nebem a počítačem
Uživatelský avatar
Dave
400+
400+
 
Příspěvky: 403
Registrován: čtvrtek 27. 12. 2007 18:12:35

Re: Vista SP1 a přehrávání BluRay z HDD

Příspěvekod toma1710 v úterý 17. 3. 2009 9:39:34

Zdravím, po prostudování mnoha názorů a návodů jsem došel k tomuto závěru, PowerDVD všechny verze mají bloknuté přehrávání bluray z HDD. Z mechaniky v poho, ale z HDD mají blok. Jediný software, který to pěkně umožňuje je Total media extreme, kde jede úplně vše. Jestli nechcete stahovat všelijaké pluginy aj., na bluray na hdd samozřejmě přetažený přes Anydvd je fakt nejlepší TME. S pozdravem všem Tomáš. ;)
toma1710
0+
0+
 
Příspěvky: 2
Registrován: úterý 17. 3. 2009 9:31:11

Re: Vista SP1 a přehrávání BluRay z HDD

Příspěvekod toma1710 v úterý 17. 3. 2009 9:51:06

A ještě jedna poznámka, na bluray disky je potřeba mít udělaný comp, u bluray mechaniky je většïnou přiložený prográmek na kontrolu pc, zda je vše nachystané pro přehrávání. Když je vše ok a je dál černá obrazovka, většinou pomůže přeinstalování přehravače,např. Powerdvd. Ale toto většinou pomůže. Ale problémy s nastavováním atd. úplně vyváží zážitek ze sledování ve full hd. T
toma1710
0+
0+
 
Příspěvky: 2
Registrován: úterý 17. 3. 2009 9:31:11


Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník