HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

V čem přehráváte HD na počítači?

Když už nějaký ten Blu-ray nebo HD DVD disk máme, tak si ho přece zkopír... zazálohujeme, ne? Ani software pro přehrávání, střih, authoring a další zpracování HD videa se tu rozhodně neztratí. Dotazy, rady, nové verze a tak dále.

Re: V čem přehráváte HD?

Příspěvekod Nick007 v neděle 17. 8. 2008 12:40:50

mavegun píše:
dumardus píše:chtel jsem jenom poradit s prehravanim Shreka a transformers v 1080p kvalite. Pokud to prehravam na stolnim pc vse je ok ale jakmile to chci pustit na notasu-FS core2duo 1.86ghz, 1gb pameti a nejaka integrovana grafika OS Vista...tak to sice v pohode spustim k KM playeru ale zvuk se predbiha cim to muze byt ....kodeky jsem si stahnul nejnovejsi pro Vistu. Muj nazor je ze to notas nestiha. Diky za radu


Já mám notase s Core duo 2Ghz a 2gb RAM a 1080p mi to stejně nestíha.
720 p jede vpohodě
Chce to asi něco silnějšího jako myslím procesor i paměti.


Nevím jaké máš kodeky, ale s CoreAVC ti to musí běžet plynule. Já mám na NB Core 2 Duo T7200 2 GHz, 2 GB RAM, GeForce 7600 Go a pohodička, nestalo se mi, že by se obraz trhal (i když vytížení se v nejnáročnějších scénách k těm 100% využití CPU blíží).
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: V čem přehráváte HD na počítači?

Příspěvekod Aka v čtvrtek 21. 8. 2008 15:51:22

MPC s akceleraci pro ATI karty
prehravani 720p bere tak 2-3% cpu PARADA
Uživatelský avatar
Aka
0+
0+
 
Příspěvky: 12
Registrován: čtvrtek 29. 5. 2008 15:44:53

Re: V čem přehráváte HD na počítači?

Příspěvekod Dave v čtvrtek 21. 8. 2008 20:11:11

Aka píše:MPC s akceleraci pro ATI karty
prehravani 720p bere tak 2-3% cpu PARADA



cože..? co to je MPC...
... je mnoho věcí mezi nebem a počítačem
Uživatelský avatar
Dave
400+
400+
 
Příspěvky: 403
Registrován: čtvrtek 27. 12. 2007 18:12:35

Re: V čem přehráváte HD na počítači?

Příspěvekod d.f.h v čtvrtek 21. 8. 2008 20:43:10

Když nevím, tak se nejdřív zeptám strejdy Googla, ne snad? :?

http://www.google.cz/search?q=mpc
Autor je šéfredaktorem magazínu HDmag.cz.
Blu-ray: 63 | Výbava: viz profil | Právě testuji: Oppo BDP-83
Uživatelský avatar
d.f.h
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pondělí 17. 12. 2007 16:05:02
Bydliště: Praha

Re: V čem přehráváte HD na počítači?

Příspěvekod Dexter v čtvrtek 21. 8. 2008 21:46:39

no pustil sem si Ramba 4 a v MPC se mi sekal obraz v akci.. coz u akcniho snimku je skoro porad :D ale v KMplayeru jelo ok.. nechapu :( grafiku mam 8800 GT 512mb GeForce
Fan of Johnny Depp. Telka 32LG3000 + Sony Playstation 3 + Logitech 5.1 x-530, no a nově poskládanej compl k tomu..
Uživatelský avatar
Dexter
50+
50+
 
Příspěvky: 62
Registrován: středa 30. 7. 2008 21:21:01
Bydliště: Brno - okolí

Re: V čem přehráváte HD na počítači?

Příspěvekod Aka v pátek 22. 8. 2008 9:51:18

ten MPC je tady http://mpc-hc.sourceforge.net/index.html

a seznam karet ktere umi tu super akceleraci H264
* nVidia series 8(9)xxx for H.264 only
* ATI Radeon HD series for H.264 and VC-1 decoding
Uživatelský avatar
Aka
0+
0+
 
Příspěvky: 12
Registrován: čtvrtek 29. 5. 2008 15:44:53

Re: V čem přehráváte HD na počítači?

Příspěvekod diss v úterý 23. 12. 2008 11:48:45

ja mam na HDcka dual boot na linux, ten to podstatne lepsie utiahne ako windows
diss
0+
0+
 
Příspěvky: 1
Registrován: úterý 23. 12. 2008 11:22:16

Re: V čem přehráváte HD na počítači?

Příspěvekod Pepíno v sobota 27. 12. 2008 11:44:08

Máte někdo zkušenost s nějakým přehrávačem BD uložených na HD počítače.Mám Nero s doplnkem HD a přesto Nero Vision nepřehrává ideálně.Také jsem stáhl Power DVD 8 což taktéž není ideální.Nebo je možné,že mám něco špatně u těchto přehrávačů nastaveno.Na přehrání BD v mechanice používám Inter Video Win BD DVD a to funguje bezchybně.
Pepíno
100+
100+
 
Příspěvky: 165
Registrován: úterý 12. 2. 2008 9:29:52

Re: V čem přehráváte HD na počítači?

Příspěvekod eko v sobota 27. 12. 2008 12:58:54

Nero showtime 4 + bd/hddvd plugin.Ten mi prehral skoro vse krome bonda a ted nekterych titulu od myslim paramount studia.Treba hulk nebo wanted v tom sice prehrajes ale obraz je asi zamerne nicen tim ze mi zustava v pravem dolnim rohu napis hulk/wanted a v leve polovine je obraz prekryt tmavym pruhem :( To ale vyresis ti ze si to prevedes na iso a prehrajes to v power dvd 8.
eko
500+
500+
 
Příspěvky: 535
Registrován: středa 13. 2. 2008 19:59:30
Bydliště: Ostrava-Poruba

Předchozí

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník