martinhamr píše:Vy to nechápete,vy jste jen spotřebitelé.Já to beru jako podnikatel,když se někomu zhroutí jeho dílo.Když jsou tady finančně neskonale silné zahraniční firmy,co malému živnostníkovi zbývá?!
HD-Junkie píše:martinhamr píše:Vy to nechápete,vy jste jen spotřebitelé.Já to beru jako podnikatel,když se někomu zhroutí jeho dílo.Když jsou tady finančně neskonale silné zahraniční firmy,co malému živnostníkovi zbývá?!
Já se domnívám, že mu nezbývá nic jiného než se vykašlat na nějakou půjčovnu, založit si klub vlastníků a půjčovat co ho napadnenapř. Blu-Ray filmy koupené na Amazonu
Krtek píše:Bohužel distributoři už dnes většinou nepoužívají ani CSS. Další a podstatně levnější možnost jak zabezpečit disk je mechanické poškození v určitém místě. Princip je takový, že přehrávač načte menu, ale první kapitola filmu začne na disku až na cca 15 minutě. V těchto místech mají některé disky jemný proužek se ketrým si většina mechanik neporadí. Bohužel je ten proužek moc jemný a některé mechaniky ho i přes to po delší době přečtou. Kdyby byl totiž silnější, DVD by nebylo možno zkopírovat jelikož při přehrávání se tahle část přeskočí, ale při kopírování ne. K tomuto poškození stačí pak použít obyčenou CSS ochranu, která je váznaná a Ifo soubory, takže pokud nezkopírujete celý disk s komplet strukturou, k filmu se nedostanete.
olda píše:já myslím ,že cesty tady určitě jsou,rapidně zkrátit dobu uvedení filmu na dvd oproti premieře v kinech , již ted distributoři do pujčoven slevnují ,asi to není pravidlem ale jde to , chtelo by to aby stál disk do pujčovny tak cca 500 korun a byl uveden tak 2 měsíce po kinu ,co se týče HD filmů ,zatím ještě čas nenastal a i ceny jsou dosti vysoké ,to nepočítám s tím časem velká města ,kde to možná již funguje ,takže shrnuto , výrazně slevnit ..dnes má nejhorší podmínky Magic box .
lukasx píše:Krtek píše:Bohužel distributoři už dnes většinou nepoužívají ani CSS. Další a podstatně levnější možnost jak zabezpečit disk je mechanické poškození v určitém místě. Princip je takový, že přehrávač načte menu, ale první kapitola filmu začne na disku až na cca 15 minutě. V těchto místech mají některé disky jemný proužek se ketrým si většina mechanik neporadí. Bohužel je ten proužek moc jemný a některé mechaniky ho i přes to po delší době přečtou. Kdyby byl totiž silnější, DVD by nebylo možno zkopírovat jelikož při přehrávání se tahle část přeskočí, ale při kopírování ne. K tomuto poškození stačí pak použít obyčenou CSS ochranu, která je váznaná a Ifo soubory, takže pokud nezkopírujete celý disk s komplet strukturou, k filmu se nedostanete.
Ach jo,
a toto myslite vazne pro pujcovny, nebo snad dokonce i pro primy prodej? Ze bych si jako zakaznik MUSEL kupovat mechanicky poskozene disky? Abych mel problemy pri cteni v mechanice notebooku, nebo abych si nemohl udelat kopii na server pro ochraneni medii? Pro pujcovny jsem ochotny tohle pochopit, ale v pripade legalniho nakupu me jakakoliv takovato "ochrana" spolehlive odradi od koupe a radeji si stahnu a vypalim "neposkozenou" verzi - i kdyz jsem si puvodne chtel poctive zbozi koupit.
Vcera jsem si zrovna koupil koncert Nirvana Unplugged na DVD - strcim do notebooku a pry ze si mam stahnout nejnovejsi ovladace a prehravac - zkousel jsem pustit oklikou a obraz je poskozeny ochranou. Ale proc, kdyz jsem si ho za tezce vydelane penize koupil? Tak jsem proste ochranu obesel, udelal si shrinkem vlastni 1:1 kopii a uz to jede. Navic si kazde medium co si koupim ukladam 1:1 na server jako iso - nejen pro ochranu nosicu, ale i pro snazsi pristup k mediim (nemusim byt DJ s diskama).
Toto opravdu chcete? Neni to omezovani zakazniku a vyzva k delani kopii? Z vaseho pohledu tvurce autorskeho obsahu to sice take chapu, ale prevazuje pohled osizeneho zakaznika s vadnym diskem.
Nechci vyvolavat nejaky flame, ale vazne me mrzi omezovani poctivych zakazniku, kteri musi pred shlednutim filmu cist varovani pred piratenim. A vy se jeste primlouvate za fyzicke poskozeni disku.
Zpět na Zajímavé články a odkazy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků