HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

projektor

Pokud máte projektor, pak se nejspíš máte čím chlubit. Tak se pochlubte!

projektor

Příspěvekod ryceke v středa 16. 2. 2011 0:40:25

Dobrý den,

jsem v této věci amatér, proto prosím o radu. Chceme si do klubovny fotbalového oddílu pořídit PC a dataprojektor s plátnem, zejména na televizní vysílání, ale i pro další jiná možná využití. Momentálně tam není, kromě židlí a stolů, nic. Co všechno pro to budeme potřebovat ? Místnost má rozměry cca 7 x 4 m.
Díky za odpověd(i).
ryceke
0+
0+
 
Příspěvky: 1
Registrován: středa 16. 2. 2011 0:28:45

Re: projektor

Příspěvekod Stilet v středa 16. 2. 2011 9:46:37

Mě by jsi sdělit ještě dvě podstatné informace a to - kolik chcete investovat a jestli budete promítat na stěnu nebo zda je nutné pořídit i plátno.
Hlavně doporučuji pročíst v této sekci "projektory" příspěvky, které ti pomohou v prvotní orientaci ohledně koupě.
Uživatelský avatar
Stilet
200+
200+
 
Příspěvky: 258
Registrován: neděle 7. 12. 2008 16:31:49
Bydliště: Praha-Východ

Re: projektor

Příspěvekod Piskotek v středa 16. 2. 2011 21:53:05

Jak už bylo řečeno, hodně toho tady o dostupných a kvalitních projektorech bylo už napsáno, např zde: http://forum.hdmag.cz/viewtopic.php?f=12&t=2117&start=100 Podle mého, pokud chcete ušetřit měl by vám stačit projektor Epson EH-TW450 (cca 15k s DPH), který má velkou světelnost a hodí se i do ne příliš dobře zatemněných místností (kvalitní dlouhý stropní držák je nutností). Pokud chcete sledovat např. satelitní fullHD přenosy a máte trochu slušnější rozpočet, pak doporučuji Epson EH-TW3600 (snažší umístění a nastavení), asi zatím nejdostupnější fullHD projektor poměr/výkon/kvalita/cena. Pro zpracování TV pořadů, budete potřebovat kvalitní SET-TOP-BOX, nejlépe satelitní DVB-S (satelitní příjem má obvikle lepší datový tok, nežli pozemní DVB-T, tedy i lepší obraz a to nemluvě o zahraničním vysílání v HD). Případně kombynovaný DVB-T i DVB-S. A hlavně musí mít přístroj HDMI výstup, jinak přijdete zbytečně o kvalitu obrazu. Dále bude potřeba, nějaké zvukové zařízení (zesilovač s bedýnkama, nejlépe s HDMI vstupem). Pro sledování rychlých pohybujících se sportovních scén, bude lepší LCD projekce (což EPSON je), nežli DLP (duhový efek je u DLP v rychlých scénách obzvlášť viděným jevem, někomu to však hned nemusí vadit, u LCD toto nehrozí). Pokud chcete obzvlášť šetřit, kupte si klidně cokoliv obstarožního se vstupem RGB, YUV, nebo SCART vstupem, jakýkoliv SET-TOP-BOX s citlivým tunerem, dobrou anténou, starším stereo zesilovačem a párem starších beden (za pár tisícovek do klubu, kde budou občas lítat pulitry vzduchem to nebude vadit). Na sledování fullHD ze satelitu (případně filmů) na podobném obstarožním zařízení rovnou zapomeňte.
Uživatelský avatar
Piskotek
100+
100+
 
Příspěvky: 165
Registrován: úterý 9. 12. 2008 17:35:47
Bydliště: Praha


Zpět na Projektory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků