od pevely v úterý 11. 5. 2010 12:10:55
Zdravím,
mezi těma dvěma projektorama je rozdíl hlavně ve zpracování obrazu. Tím mám na mysli fci CFI (creative frame interpolation), kterou má EH-TW5000. O co jde si najdeš hravě na netu. Další hlavní výhoda EH-TW5000 je kontrastu a to nejen v dynamickém, ale statickém. EH-TW5000 má statický kontrast cca 6500:1. Poslední rozdíl je v hlučnosti, kdy TW3500 je dost hlučná mašina oproti EH-TW5000. Pro mě osobně je EH-TW5000 hlučný také. Ovšem pokud ho přepdeš do Eco modu, tak je již poměrně tichý. Další důlezítá věc je hlučnost dynamické clony. Mě osobně ten hluk dost vadí, takže jsem clonu vypnul. Dále mi u clony vadí fakt, že když mám obraz např. ve Hvězné bráně a je záběr ve vesmíru na loď, tak se díky cloně sice minimálně zlepší černá, ale přichází se o detaily kosmické lodi. Tudíž clonu nechávám vyplou. Dále mám k TW5000 přídavý filtr (LPE edice), díky nemuž se kontrast má zvýšit na statických 8000 až 10000:1. To je sice pravda, ale na můj vkus je ten filtr nanic, pokud není nastaven režim Full u lampy - pak je to nádhera. Jelikož ale jedu v eco modu kvůli snížení hluku, tak pak s použitím toho filtru dochází k znatelnému úbytku jasu a ztrácí se detaily v tmavých pasážích. Pokud vás něco zajímá, ptejte se...
PJ Epson EH-TW5000, 89" MW 16:9 Rollfix Premium Electric DO, TV Panasonic TH-50PZ70E, HD sat. receiver IPBox 9000HD, AV Receiver Sony STR-DB790S, Repro 5.1 Sony SA-VS500H, HTPC s blu-ray vypalovačkou, 30" LCD monitor Dell 3008WFP