HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

Zvuk z TV do recieveru - jak na to

Ne každý přehrávač umí to, co každý receiver. No a kdo nezesiluje, tan jako by snad ani nebyl.

Zvuk z TV do recieveru - jak na to

Příspěvekod lzw v pondělí 1. 12. 2008 12:41:48

Ahoj všichni,

Mám TV Samsung s možností přijmu digitálního vysílání + reciever Sony připojený pomocí HDMI.

Musím spojit TV s recieverem i pomocí optiky, pokud budu chtít pouštět zvuk z TV v recieveru a ne jen z TV, nebo je to jen otázka správného nastavení TV/recieveru? Reciever sice detekuje když přepnu TV z HDMI vstupu na sledování TV, ale zvuk mi z něho neleze.
Přeci jen třebas rakušáci vysílají i s prostorovým zvukem, a ČT to snad má v plánu na příští rok. Konec konců i to stereo si člověk vychutná líp z reproduktorů než z TV.

Díky za rady

lzw
TV Full HD Samsung LE37M87, Sony Playstation 3 80GB, HT-SF1300 základní vybavení pro pokročilé gaučaře ;-)
lzw
0+
0+

Re: Zvuk z TV do recieveru - jak na to

Příspěvekod tomiisek v pondělí 1. 12. 2008 12:53:07

Laicky bych řekl, že máš HDMI píchnuté do výstupu z receiveru a vstupu na TV (kvůli přenosu obrazu do TV), nikoli do vstupu na receiveru a výstupu z TV (kvůli přenosu zvuku opačným směrem). Proto bych ještě šoupnul např. tu optiku
do výstupu z TV a vrazil jí do vstupu na receiveru. Jinak optika je pro zvuk z TV plně dostačující.
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701
tomiisek
1000+
1000+

Re: Zvuk z TV do recieveru - jak na to

Příspěvekod lzw v čtvrtek 4. 12. 2008 10:50:33

Takjsem je spojil optikou, a světe div se funguje to skoro jak by mělo :D (ještě pořád mi nechce fungovat CEC :cry: , tedy až na vypínání). Takže už mi chybý jen dvě věci, abych nějak rozjel CEC, a TV vysílání s prostorovým zvukem a pak to nebude mít chybu. :D
TV Full HD Samsung LE37M87, Sony Playstation 3 80GB, HT-SF1300 základní vybavení pro pokročilé gaučaře ;-)
lzw
0+
0+

Zpět na Receivery a zesilovače