takže právě jsem se vrátil z ...kina
místo
brno, olympie, sál č. 7
film
hellboy II-zlatá armáda
mě se fakt líbil, je tam plno příšerek a je vidět, že si s tím vyhráli a tak to má být
obraz
takže, relativní velikost obrazu je pro mě celkem překvapujicí, doma mám projekci stejně velkou jako v kině! co se týče podrobností v obrazu. hellboy má velmi strukturovanou kůži, poskládanou jakoby z "buněk", je to krásně vidět na BD, které se opravdu povedlo. v kině je jeho kůže celistvá, bez detailů..." buňky " se objeví až v detailech. celkově mi přišel obraz lehce mázlý ( asi jako dvd proti BD ) nicméně musím uznat že kvalita byla slušná. ruchy se objevují ( černé droputy, škrábance atd zejména během reklam !!!! tam je kvalita na úrovni vhs - nicméně film byl 99% bez kazů, ve světlých scénách ( moc jich nebylo ) se však škrábance tu a tam objevili - ale nebyla to žádná tragedie. závěr filmu mě vyloženě zklamal co se barevnosti týče, najednou převládla žlutá nad bílou a celé spektrum bylo nějak divně posunuté - pak to bylo vidět i na titulkách, takže žádný režiserský záměr.
zvuk
pravolevý prostor žádný. basy ... prostě super, opravdu rozpumpují svaly ( tenhle efekt miluju a pro mě je nedosažitelný (panelák ). předozadní prostor...jo, občas se objeví, ale žádná sláva. celkově je zvuk hodně uřvaný, přijde mi trošku BUM-CINK, postrádá detaily - zní slitě
závěr
jít do kina...je prostě nenahraditelné, je to společenská událost a proto se do kina chodí. kvalita je slušná, nejvíc mi opravdu sedlo přirovnání přepočítané dvd x BD, zvuk je...basově skvělý, ale jinak nedetailní, slitý a uřvaný. prostorovost mizerná. čili, BD je na tom v mém případě líp, než kino - ikdyž jen o kousek
snažil jsem se o opravdu objektivní názor, je pouze můj a nehodlám se s nikým o tom hádat a přesvědčovat, takhle to vidí moje oči, slyší moje uši