od Ozzy_89 v středa 13. 7. 2011 10:09:55
Zdravím,
právě jsem si zakoupil kamera JVC Everio GS-TD1, která natáčí s 2 čipy aje tak plně 3D FullHD. Mám v ní možnost nastavit jestli chci natáčet v AVCHD a sníek mít tak side-by-side nebo v MP4 a mít tak 2x1080i. Já zastánce kvality bych samozřejmě chtěl pracovat s tím sdruhým formátem, ipřestože by ta první varianta byla o mnoho jednodušší. jak jsem se z jiných témat dověděl, tak tedy metody 3D zobrazení, jak jsem již řekl jsou 2: Obraz vedle obrazu - výsledná kvalita je poloviční, jelikož po roztažení má obraz ve skutečnosti pouze 960x1080 Px. Druhá možnost je mít soubor v MP4 (MVC). Pokud natáčím v tomto formátu, video nenaleznu v adresáři AVCHD/BDMV/STREAM/00063.mts (u každého videa je také soubor, který se jmenuje stejně, ale má koncovku .sfk) jako u side-by-side , ale mezi fotkami v DCIM/100JVCSO/PIC0064.mp4. V počítači se výchozně přehrává samozřejmě jako 2D s normálním rozlišením neroztaženě.
Dotaz zní: Vítě někdo jak dále pracovat s tímto formátem? Střih, titulky, menu a závěrečné vypálení tak, aby Blu-ray fungoval na 3D televizi jako originální 3D bluray film ? V přibaleném softwaru lze stříhat, udělat přednastavené menu a následně vypálit jako pouze jako Blu-ray ve formátu side-by-side nebo ve 2D. Uvítám jakékoliv postřehy a rady. Děkuji mnohokrát.