wtsi píše:Lidi nevite kdyz dam na procesor termalni pastu a nasledne chladic prilozeny k procesoru, jestli se pak da vymenit?

d.f.h píše:wtsi píše:Lidi nevite kdyz dam na procesor termalni pastu a nasledne chladic prilozeny k procesoru, jestli se pak da vymenit?
No ono se to po delší době jakoby "připeče", ale odtrhnout (jemně!) to jde vždycky. Není to přece lepidlo
 ja sem se chtel ujistit.
 ja sem se chtel ujistit.

tomiisek píše:Kolik peněz by v současné době mohlo stačit na HTPC s BD mechanikou?
Intel Core 2 Duo E7400       3000,-
paměti + motherboard        2500-3500,-
BDROM mechanika             2500,-
skříň (podle vzhledu)         1000-2500,-
1 TB disk                     2500,-
tichý a kvalitní zdroj         2000,-
grafická karta              1500-3500,-
zvukovka s optikou          1500,-
(neintegrovaná)
------------------------------------------
                           16500-20500,-

eko píše:Boxovany urcite nebrat!!!
 ) a nad čtyřicet jsem se nedostal snad nikdy. Uznávám, je to oproti těm dnešním slaboučký procesor, ale celkově prostě nevidím nic špatného na to, že jsem si pořídil box.
 ) a nad čtyřicet jsem se nedostal snad nikdy. Uznávám, je to oproti těm dnešním slaboučký procesor, ale celkově prostě nevidím nic špatného na to, že jsem si pořídil box.

d.f.h píše:eko píše:Boxovany urcite nebrat!!!
No počkej, já mám boxovaný Athlon 64 X2 3800+, větrák slyšet není (to už mi víc řve ventilátor u zdroje, protože je plný kočičích chlupů) a nad čtyřicet jsem se nedostal snad nikdy. Uznávám, je to oproti těm dnešním slaboučký procesor, ale celkově prostě nevidím nic špatného na to, že jsem si pořídil box.
 .Bracha ma nejaky X2 procesor AM2 socket a to je hruza poslouchat ale ja si vzdy potrpel na tiche a vykonne chlazeni takze to mozna slysim trosku jinak...kazdopadne v pohode usnu vedle sveho metr vzdaleneho pc ktere mi pojede celou noc a ani nemusim byt ozraly
  .Bracha ma nejaky X2 procesor AM2 socket a to je hruza poslouchat ale ja si vzdy potrpel na tiche a vykonne chlazeni takze to mozna slysim trosku jinak...kazdopadne v pohode usnu vedle sveho metr vzdaleneho pc ktere mi pojede celou noc a ani nemusim byt ozraly   U bratrova bych neusnul ani nahodou.
  U bratrova bych neusnul ani nahodou.
Nick007 píše:tomiisek píše:Kolik peněz by v současné době mohlo stačit na HTPC s BD mechanikou?
To záleží na spoustě věcí. Chtěl bys koupit všechny díly, nebo už něco máš? Počet a velikost disků, zvukovka jen s optickým výstupem nebo HDMI?
Odhadem, aby to nebyl největší neznačkovej a nevýkonnej shit:
- Kód: Vybrat vše
Intel Core 2 Duo E7400 3000,-
paměti + motherboard 2500-3500,-
BDROM mechanika 2500,-
skříň (podle vzhledu) 1000-2500,-
1 TB disk 2500,-
tichý a kvalitní zdroj 2000,-
grafická karta 1500-3500,-
zvukovka s optikou 1500,-
(neintegrovaná)
------------------------------------------
16500-20500,-
dál třeba tišší chladič (osobně netuším, jak jsou teďka boxované hlučné), bezdrátová kláveska a myš (trochu slušný set za 1000,-), zvukovka s HDMI asi jedině Asus Xonar HDAV1.3 (6000,-), s těma integrovanejma v grafice jsou kolikrát dost problémy s nastavením.
Netuším, co se nechá postavit za 6-10 tisíc, ale takovej brak bych nechtěl ani na kancelářskou práci, natož trošku slušný a výkonný PC, který za 2 roky nebude na odpis, protože už dneska je zastaralý. Plus navíc hraje roli vzhled, jestli bude v obýváku, a klasická PC bedna moc vhodný asi nebude. Když se pohledaj dobrý a cenově výhodný díly, tak myslím, že by se to mohlo stáhnout na 13000,-, ale víc už asi moc ne.
No a samozřejmě software - min. operační systém a něco na BR.
 Osobne mam 750GB v pc stolnim a bohate mi to staci..
 Osobne mam 750GB v pc stolnim a bohate mi to staci..  jaky zdroj bys doporucil? Do HTPC prece nepotrebuji 600W zdroj, ne?
 jaky zdroj bys doporucil? Do HTPC prece nepotrebuji 600W zdroj, ne?

)  a TAGAN.Jinak ten zdroj pokud to bude opravdu jen na prehravani filmu a internet tak bude bohate stacit 400watt.Zvukovku bych ti doporucil taky od Creative,mam jednu uz asi 2 roky v pc a jsem spokojen a kvalita zvuku je taky velice dobra
  )  a TAGAN.Jinak ten zdroj pokud to bude opravdu jen na prehravani filmu a internet tak bude bohate stacit 400watt.Zvukovku bych ti doporucil taky od Creative,mam jednu uz asi 2 roky v pc a jsem spokojen a kvalita zvuku je taky velice dobra 

Ta zvukovka je vcelku jedno jaká bude, když bude bitstreamovat zvuk do receiveru, určitě ale ne integrovaná, tam jsou dost problémy s ovladači nebo výpadky, možná kvůli velkému rušení na motherboardu. Škoda, že ten Xonar je tak drahej...
 Ta zvukovka je vcelku jedno jaká bude, když bude bitstreamovat zvuk do receiveru, určitě ale ne integrovaná, tam jsou dost problémy s ovladači nebo výpadky, možná kvůli velkému rušení na motherboardu. Škoda, že ten Xonar je tak drahej...

wtsi píše:Vypada to jakoby odesel zdroj.. protoze do elektriky je to zaply a nevim co by melo jinyho byt spatnyho. Sakra! :'(

d.f.h píše:wtsi píše:Vypada to jakoby odesel zdroj.. protoze do elektriky je to zaply a nevim co by melo jinyho byt spatnyho. Sakra! :'(
Zdroj je klidně možný, ten mi odešel už několikrát, zatímco žádná jiná část PC nikdy (ťuk ťuk na drřevo, mám štěstí). Zkus k tomu připojit jiný zdroj a uvidíš.

wtsi píše:Zkusim "zkouseckou" otestovat jestli ten zdroj jde.. pokud ne, tak by me na... naštvali, jsem nemusel kupovat case se zdrojem!

Nick007 píše:Pokud jsi jenom nezapojil HDD, tak pochybuju, že odešel zdroj nebo cokoliv jinýho... Spíš se ti podařilo při zapojování HDD uvolnit nějaký jiný kabel - napájení motherboardu nebo povyjela grafická karta ze slotu atp., tak to nejdřív překontroluj a pak začni jančit
 samicu na napajeni a pojistka?! A samozrejme tam byl nejaky cudlik natavenej na plastovem prednim krytu, ktery v tovarne neupadl a tento plastovy cudl zmackl pojistku, jak jsem case obratil a trosku pritlacil na predni kryt...
 samicu na napajeni a pojistka?! A samozrejme tam byl nejaky cudlik natavenej na plastovem prednim krytu, ktery v tovarne neupadl a tento plastovy cudl zmackl pojistku, jak jsem case obratil a trosku pritlacil na predni kryt...  jdu testovat, instalovat a ladit
 jdu testovat, instalovat a ladit  a pak napisu co a jak..
 a pak napisu co a jak..

) a nebo mozna kartou..
) a nebo mozna kartou..

Counter Strike: Source NonSteam, Far Cry, Gta San Andreas

kdyz jsem prilozil hlavu skoro dovnitr, tak sumi jen zdroj, ktery se casem vymeni za lepsi a tižší

Nick007 píše:Tohle už je pomalu prehistorie, to zvládne na plný detaily můj 3,5 roku starej stolní PC. Pusť si Crysis na plný detaily na 40" a pak povyprávěj
 snazil jsem se..
 snazil jsem se..Nick007 píše:Nedporučuju strkat hlavu do skříně, nikdy nevíš, kdy přeskočí jiskra

)
 )
Nick007 píše:Ah, sorry, to jsem nějak přehlídnul, že máš integrovanou grafiku. Procák je na to výkonný dost. Já to myslel tak, že grafický rozdíl na velké TV by byl obrovské, i oproti Far Cry (ale zas třeba Crysis nebo Far Cry na 106" plátně, mňam)
 je fakt ze na 106" to musi byt sranda no, ale to i gtacko nebo neco podobnyho
 je fakt ze na 106" to musi byt sranda no, ale to i gtacko nebo neco podobnyho

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků