HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

Grabování BD

Když už nějaký ten Blu-ray nebo HD DVD disk máme, tak si ho přece zkopír... zazálohujeme, ne? Ani software pro přehrávání, střih, authoring a další zpracování HD videa se tu rozhodně neztratí. Dotazy, rady, nové verze a tak dále.

Grabování BD

Příspěvekod seboslav v pátek 17. 12. 2010 21:37:25

Zdravím,

zakoupil jsem mechaniku LG CH10LS20, která by měla číst BD s rychlostí 10x, nainstaloval Any DVD a zkusil grabnout origo BD film. Celou dobu mi grabování jede rychlostí 5MB/s a nemohu se dostat na vyšší rychlost.
Neví někdo čím by to mohlo být, že se mechanika v průběhu grabování nepřepne na vyšší rychlosti?
Zapojení přes SATA. Win XP.

Díky za radu, Šeba.
seboslav
0+
0+
 
Příspěvky: 13
Registrován: středa 30. 12. 2009 18:37:24

Re: Grabování BD

Příspěvekod Nick007 v pátek 17. 12. 2010 22:16:33

Možná je to XP. Jaký máš ovladač? XP totiž standardně nepodporují UTF 2.50 používaný na BD.
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Grabování BD

Příspěvekod seboslav v pátek 17. 12. 2010 22:24:15

Ovladače si to našlo samo. Myslím, že by to jinak nejelo vůbec.
seboslav
0+
0+
 
Příspěvky: 13
Registrován: středa 30. 12. 2009 18:37:24

Re: Grabování BD

Příspěvekod seboslav v pátek 17. 12. 2010 22:30:39

Nick007 píše:Možná je to XP. Jaký máš ovladač? XP totiž standardně nepodporují UTF 2.50 používaný na BD.


Nebyl by nějaký zdroj s ovladačem pro XP? Momentálně mám verzi 5.1.2535.0 a jinou mi to nenašlo.
seboslav
0+
0+
 
Příspěvky: 13
Registrován: středa 30. 12. 2009 18:37:24

Re: Grabování BD

Příspěvekod Nick007 v sobota 18. 12. 2010 6:56:21

Viz SZ.
Nick007
1000+
1000+
 
Příspěvky: 2188
Registrován: sobota 29. 3. 2008 21:35:03

Re: Grabování BD

Příspěvekod seboslav v sobota 18. 12. 2010 12:57:02

Takže mechanika vyzkoušena na jiném počítači s Windows 7 a mechanika šlape jak má.
seboslav
0+
0+
 
Příspěvky: 13
Registrován: středa 30. 12. 2009 18:37:24

Re: Grabování BD

Příspěvekod noaid v pondělí 20. 12. 2010 11:27:05

S největší pravděpodobností špatně nastavený režim přenosu PIO. Laborovaní s jakýmikoliv drivery nedoporučuji, dokud se neprovede toto:

Nástroje pro správu, Správa počítače, Správce zařízení, Řadiče IDE/ATAPI.
U všech Primární/Sekundární kanál IDE v záložce Upřesnit nastavení musí být Režim přenosu DMA je-li k dispozici, a aktuální režim přenosu Ultra DMA nebo Nelze použít.
Pokud je tam někde PIO, je to špatně a to je ten problém. To se ale nastavuje samo, takže je třeba:
Shutdown, vypnout od napájení, odpojit datový kabel od mechaniky, nastartovat XP, pak zase shutdown, vypnout, připojit datový kabel k mechanice, nastarovat XP a zkontrolovat výšeuvedené nastavení.

Toto se občas stává při změnách HW, jak u dvd/bd mechanik, tak i u disků. Prostě je třeba takovým laborováním dosáhnout toho, aby se XP samy správně nakonfigurovaly. Někdy to nejde napoprvé, ale nakonec se to vždy podaří. Mi se to stalo už několikrát.
noaid
0+
0+
 
Příspěvky: 45
Registrován: úterý 13. 4. 2010 8:26:06

Re: Grabování BD

Příspěvekod seboslav v středa 22. 12. 2010 11:21:54

noaid píše:S největší pravděpodobností špatně nastavený režim přenosu PIO. Laborovaní s jakýmikoliv drivery nedoporučuji, dokud se neprovede toto:

Nástroje pro správu, Správa počítače, Správce zařízení, Řadiče IDE/ATAPI.
U všech Primární/Sekundární kanál IDE v záložce Upřesnit nastavení musí být Režim přenosu DMA je-li k dispozici, a aktuální režim přenosu Ultra DMA nebo Nelze použít.
Pokud je tam někde PIO, je to špatně a to je ten problém. To se ale nastavuje samo, takže je třeba:
Shutdown, vypnout od napájení, odpojit datový kabel od mechaniky, nastartovat XP, pak zase shutdown, vypnout, připojit datový kabel k mechanice, nastarovat XP a zkontrolovat výšeuvedené nastavení.

Toto se občas stává při změnách HW, jak u dvd/bd mechanik, tak i u disků. Prostě je třeba takovým laborováním dosáhnout toho, aby se XP samy správně nakonfigurovaly. Někdy to nejde napoprvé, ale nakonec se to vždy podaří. Mi se to stalo už několikrát.


Díky za radu. Sice už jsem nainstaloval windows 7 a všechno mě šlape, ale alespoň tato rada pomůže někomu dalšímu.
seboslav
0+
0+
 
Příspěvky: 13
Registrován: středa 30. 12. 2009 18:37:24


Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 0 návštevníků

cron