od Rasp v středa 12. 1. 2011 17:57:53
Dobrý den,
mám problém se zapojením DVD rekordéru Panasonic č. modelu DMR-EX77/DMR-EX87.
V minulosti jsem měl starší Thomson televizi, která obsahovala dva SCART porty. Do jednoho jsem tedy zapojil PS3 a do druhého portu DVD rekordér. Přes Input Select jsem nastavil druhý AV channel a hry/filmy z PS3 šly bez problému nahrávat.
O Vánocích jsem si pořídil novou televizi LG 37LE5300, která obsahuje několik HDMI portů a pouze jeden SCART port. Proto jsem s radostí rychle zakoupil HDMI kabel a PS3 konečně vyzkoušel v HD rozlišení. Vše fungovalo do doby, než jsem začal zapojovat dvd rekordér. Původně jsem ho zapojil pomocí SCART kabelu, jelikož jsem neměl další HDMI kabel a doufal jsem, že to půjde nastavit jako předtím, ale nejde. Volal jsem na Panasonic podporu, kde mi s jistotou řekli, že pokud zakoupím druhý HDMI kabel pro rekordér a zapojím ho do dalšího portu, vše by mělo jít jako předtím. Udělal jsem tak, jak řekli, ale stále to nefunguje. V prvním HDMI portu mám PS3 a v druhém rekordér a když chci nahrát cokoliv z AV1, zachytím jen černý obraz. Jsem z toho zoufalý.
Byl bych vděčný za jakoukoliv radu. Jsem technický laik, proto nejspíš spoustě z vás bude připadat můj problém jako banalita.
Doufám, že mi zde někdo poradí, byl bych vám zavázán.
Přeji všem Štastný nový rok.
S pozdravem,
Rasp.