Juta píše:...Jestli to máš v místnosti 3,5x4,5 metrů tak Ti to bude hrát blbě pořád...
Velkosť miestnosti v predchádzajúco príspevku som písal hypoteticky (ako príklad). Mám obývačku väčšiu, aj keď 30 m2 určite nemá. Moja miestnosť má cca. 4 x 5,5 m2.
Kdo Ti tuhle sestavu proboha poradil ?? Nebo jsi vybíral podle počtu repráků ? Někteří to trošku přestřelej s výkonem, ale tohle je vážně extrém. Nevěřím že by Ti tohle poradil nějaký prodejce...
Nuž práve predajca ma presvedčil, že to nie je žiaden problém. Ja som uvažoval skôr o 5.1 zostave, kde by boli stĺpy Magnat Quantum 555. Môžem citovať z našej e-mailovej komunikácie
JA:
...Jedinou nezodpovedanou otázkou zostáva ich kompatibilita s velkosťou mojej izby. Tých 4 x 5,5 metra nie je moc...
Pavol Serbin (predajca oficiálneho distribútora HECO a Magnat pre Slovensko):
- velkost izby - podla mna je to primerane...na malej hlasitosti tam bude dostatok detailov a max.vykon nedokazete vyuzit kvoli zosilnovacu.
(pozn. Necitujem našu celú komunikáciu, to by bolo na viac strán, no v citovaných vetách som nič nemenil)
Čo sa týka kompromisov, nerobil som žiadne. Jediným limitujúcim faktorom pre mňa bola cena do 1200€ (a financie sú limitujúcim faktorom aj u zakladateľa tohoto topicu). Za tú cenu som chcel to najlepšie, čo by bolo vhodné pre môj AVR, moju izbu a moje plánované využitie. A tieto fakty som vždy každému predajcovi, či na fórach zdôraznil hneď v prvom príspevku.
Magnaty Quantum mi pre Onkyo boli odporúčané viacerými. Rada 55. mala veľmi dobré recenzie a ako je spomenuté už vyššie, set Magnat Quantum 557 (2x, zapojenie bi-amp), 553 (2x), C53, 530A Sub mi bol nielen schválený, ale priam odporúčaný. No tak teraz ver predajcom...
Ďalším, čo ma doviedlo k mojej kúpe boli osobné skúsenosti ľudí, čo k Onkyu 607 kúpili Magnat Quantum 557 zostavu (a to do konca aj do menšej miestnosti) a vrelo mi ju odporúčali.
A s tým mojím zahorievaním. To ma zaujíma. Zatiaľ hrali možno len 20-30 hodín. A zvuk sa počuteľne zlepšuje. Keď píšeš, že v malej miestnosti nikdy dobre nezahoria, pomôžu otvorené dvere (širšie dvere do vedľajšej, dosť veľkej miestnosti)?
A ešte jedna poznámka (v žiadnom prípade však nechcem vyrývať) k Jutovi. Prečo si myslíš, že Magnat Quantum 505 sú vyššou radou, než 557 (aj keď máš 7.1 zostavu a Beta Sub)? Ja som len laik, ale myslel som si, že 557 sú nová rada, vyššia než 505 (dokonca ho niektorí kvalitatívne radili nad 605).