joger píše:Nazdar mam podobny problem koupil jsem is blu-ray čtečku do pc abych se mohl koukat na filmy v hd ale nějak měto nejde pořadně pustit dodavany powerdvd 8 mě blu-ray rozjede hraje 2 minuty a potom se program vypne bez jakeho koliv zatuhnuti systemu nebo chybi skoušel jsem cely den s kodekama ale jeto pořad stejne je možne ža ma powerdvd chybu v programě na blu-ray moje sestava je 1.8 core duo intel pamět 2gb ,grafika ati radeon hd 3850 skoušel jsem ruzne programy na přehravani a nenašel jsem žadny program na přehrani blu-ray filmu kde semy povedlo přehrat film je dvdfab hd bez problemu ale neni to ono blu-ray disk X men origins wolverine jsem nepustil vubec skusim ještě windvd a potom už nevim děkuji za každou radu jak přehrat blu bez problemu
Předpokládám, že jsi zkoušel Cyberlink Powerdvd 8 Ultra. Ono je jedno, jestli je to verze 7, 8 nebo 9, ale musí to být Ultra, protože právě ty jsou dělané pro přehrávání bluček. Já nejdříve zkoušel verzi 7.3 Ultra a stejně mi to po vložení prvního BDčka řeklo, že to chce stáhnout ještě tenhle a tenhle patch o celkové velikosti asi 150 MB. Teprve pak se disk začal přehrávat. Cyberlink čas od času vydává nové aktualizace, aby se bez problémů přehrávaly i nové disky, ale upřímně řečeno, nemám s tím moc dobré zkušenosti. Je to docela křehké, stačí špatně nastavit někde nějaký kodek nebo nesprávně nainstalovat update a začne to blbnout.
Momentálně použítám Corel WinDVD 2010 Pro a zatím funguje bez problémů. Co se týče kvality obrazu na Blu-ray, tak mezi PowerDVD a WinDVD nevidím rozdíl, akorát WinDVD umí ještě převzorkovat DVD do HD rozlišení. Schválně jsem to pak zkusil přehrát v programu Media Player Classic a rozdíl je patrný. Při přehrávání DVD pomocí WinDVD je obraz o něco ostřejší a to mám jen devatenáctipalcový monitor. Tahle funkce je ale náročná na výkon, občas se to malinko trhá. Není ale problém funkci ALL2HD od-odfajfkovat a přehrávat to normálně v SD, pak už je to v pohodě.
Pozor na balíčky kodeků, já mám teď nainstalovaný K-Lite Codec Pack, ale nijak jsem se v tom nehrabal, jen jsem ffdshow video decoder v menu Codecs nastavil "Raw video" na "All supported." Víc nic, nevyznám se v tom. Stalo se mi, že jsem zkoušel různé samotné kodeky nebo různé balíky kodeků a pak se mi Blučka ve WinDVD přehrávali strašně trhaně, nedalo se na to koukat. Takže jsem znovu nainstalovat Windows, nainstaloval jen jeden balíček kodeků a zdá se, že to funguje, alespoň zatím