Zdravím, mám dotaz ohledně výběru repro k receiveru Yamaha RX-V467 pro poslech hudby (MP3 VBR a FLAC z PC přes digital koax) různých žánrů a sledování filmů tak 50/50. Původně se mi líbila sestava Heco Victa set 501 nebo 701, ale postupně po pročítání diskuzí už si se sloupy nejsem až tak jistý. Dočetl jsem se, že sloupy by měly být aspoň 80 cm od zdi a pokud jsem to dobře pochopil, tak kvůli bass reflexu. To ale u mě není možné, protože bych měl jednu bednu přímo ve dveřích. Na druhé straně se jinde psalo o regálových Heco Metas XT 301, že je možné umístění na poličku na zdi. Tak by mě zajímalo, jestli v tomto případě taky nevadí zakrytí bass reflexu, případně jestli někdo máte Victa set 501 nebo 701 u zdi a dělá to problémy nebo ne?
Můžete mi tedy poradit, jaké bedny by byly do mé místnosti vhodnější? Basy nemusí být nijak předuněné, ale chybět by určitě neměly a taky není podmínkou hned nakoupit celou sestavu 5.0. Subwoofer bych ani moc nechtěl.
Obývák mám asi 4 x 6 m, bedny chci dát ke kratší stěně po stranách obývací stěny ( asi takového typu:
http://www.nejlevnejsinabytek.cz/obyvac ... 36472.html ), takže na každé straně bude cca 70 cm místa, případně se dá obývací stěna posunout více na jednu stranu a jedna bedna může stát na její dolní skříňce. Sedačka bude naproti vdálená asi 4 m, v tomto prostoru bude asi ještě jedno křeslo a stolek. Zadní bedny bych musel umístit pravděpodobně až na zadní stěnu za sedačku, takže skoro 6 m od předních. Na jedné stěně je jedno menší a jedno větší okno a balkónové dveře, vše se záclonami, na podlaze koberec.