To ne. Objednal jsem si model parníku Titanic. Je v měřítku 1: 300 a má na délku něco přes metr. Není to sériová výroba, ale ruční práce. Dělá to jedna firma pouze na zakázku pro muzea po celém světě se všemi detaily jako jsou lavičky na palubě, veškeré jeřáby, chodby, lana atd...Vše do podrobných detailů. Má to i originální certifikát autentičnosti vydaný společností RMS Titanic. Většinou se to prodává na E-bay, ale občas se to objeví i v Amazonu. Celkem i s poštovným to vyšlo na necelých 2000 USD a k tomu necelých 5 tis kč DPH. Původně to vůbec poslat nechtěli aby se to nepoškodilo, ale sestřenice která umí lépe anglicky je přesvědčila, byť za nehorázné poštovné.

Ta firma co ten model vyrobila mi dokonce ztloukla speciální dřevěnou krabici, kde byl ten model dokonale zafixovaný. Páčil jsem ho skoro půl hodiny. Možná i proto to bylo dražší.
Chci to jako dekoraci do obýváku a na přednášky. Mám rád takové věcičky a u nás se to nikde koupit nedá. O Titanic se zajímám asi 15 let, mám několik desítek hodin dokumentů a i několik desítek knih nejen našich, ale i zahraničních. Na Titanicu jsem měl dokonce rodinu, proto jsem se o to tehdy začal zajímat. Minulý víkend jsem byl dokonce s několika nadšenci z čech v Belfastu odkud Titanic vyplouval na vzpomínkových akcích, které se tam konají každý rok. Předevčírem to bylo přesně 96 let co Titanic klesl ke dnu.