HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

Cloverfield - porovnání kina s HD (ripem)

Co se nikam nehodí, to patří právě sem.

Cloverfield - porovnání kina s HD (ripem)

Příspěvekod Capo v středa 4. 6. 2008 19:58:45

Tak vzhledem k tomu, že jsem měl možnost vidět obojí (sic v HD zase "jenom" rip), nedalo mi to, abych se nepodělil o dojmy: (obsahuje jeden spoiler)

V určitých záběrech (ve většině :) ) to skutečně vypadá, jakokdyby ten týpek měl v ruce HD kameru.Oproti kinu je to znatelně lepší podívaná, páč jsem si NOVĚ všiml určitých věcí na scéně, který jsem v kině při té velikosti a rozmazanosti nezahlídl, a to nemluvim o detailech samotnýho monstra, z kterýho jsem si "odnesl" o HODNĚ víc poznatků, než z těch rozmazaných a tmavých fleků v kině :) jo, nejde jenom o tu ostrost, ale i ten obraz je o dost kvalitnější, probarvenější a kontrastnější, než ta tmavá kinomazanice....Na druhou stranu ale, při tom druhym zhlídnutí mi to přišlo všechno trapnější a nepřirozený, hlavně asi ty reakce kameramana, v kině jsem se na něho tolik nesoustředil a jeho výkřiky jsem jaksi ignoroval, ale když se na něho zaměříte, uvědomíte si, jak strašně to hraje, jak jsou ty jeho reakce a hlášky trapný a kolikrát vůbec nesedící dané situaci, normálně jsem teď byl při tom jeho zabití rád :) - ikdyž ani při tom prvnim zhlídnutí jsem moc nesoucítil s postavama, takže když to shrnu, tak ideální volba by bylo hned prvni zkouknutí v BluRay originále na plazmě - napoprvé jste z toho totiž docela vyvalení, co se tam děje, takže by to chtělo i ten nejlepší možnej obraz pro co nejdokonalejší zážitek.Co z toho všeho ale plyne, je jedna a jediná věc, a sice:

Kino SUXX a High Definition ROXX :)
"Fry pojď s námi ven."
"Proč? Vždyť ta televize má větší rozlišení než reálnej svět!"

Blu-ray
Obraz jak skalpel
Zvuk jak břitva
Řinčení kapel
Vítězná bitva!
Capo
750+
750+

Re: Cloverfield - porovnání kina s HD (ripem)

Příspěvekod JIHORDA v středa 4. 6. 2008 20:25:21

A nemáš přesto přezevšechno ten neblahý pocit, že i když je kino mazanina, je celuloid oproti dig.zpracování stále živý obraz?
JIHORDA
500+
500+

Příspěvekod Capo v středa 4. 6. 2008 20:48:10

JIHORDA píše:A nemáš přesto přezevšechno ten neblahý pocit, že i když je kino mazanina, je celuloid oproti dig.zpracování stále živý obraz?

Žádnej neblahej pocit nezaznamenávám :)
"Fry pojď s námi ven."

Blu-ray
Obraz jak skalpel
Zvuk jak břitva
Řinčení kapel
Vítězná bitva!
Capo
750+
750+

Příspěvekod JIHORDA v středa 4. 6. 2008 20:54:41

Capo píše:
JIHORDA píše:A nemáš přesto přezevšechno ten neblahý pocit, že i když je kino mazanina, je celuloid oproti dig.zpracování stále živý obraz?

Žádnej neblahej pocit nezaznamenávám :)

To fakt rád slyším, už nad tím tak dlouho špekuluju, že začínám magořit. Mám pořád takovej NEBLAHEJ :lol: pocit, že digitál bere celuloidu živý projev. Kéž bych se mýlil a bylo to jen v mý hlavě, což by se dalo ještě napravit. Ne naopak...kdybych měl pravdu :shock:
JIHORDA
500+
500+

Příspěvekod Capo v čtvrtek 5. 6. 2008 16:12:15

st39.6 píše:Anyway na BD to zakonite musi bejt lepsi nez v kine, tocilo se to na 1080p (stejne jako Crank, na ktery sem vcera koukal...)

Tak zaprvé to nevim, na jakou kameru se to točilo a zadruhé jsem prostě napsal svoje dojmy, seen? :)
"Fry pojď s námi ven."

Blu-ray
Obraz jak skalpel
Zvuk jak břitva
Řinčení kapel
Vítězná bitva!
Capo
750+
750+

Příspěvekod st39.6 v čtvrtek 5. 6. 2008 17:09:10

to nebyla reakce na tvoje dojmy, proste sem to mimochodem zminil :geek:
šéfredaktor HDmagu, redaktor MovieZone a TVzone

Blu-ray positive

My Blu Collection: http://st39-6.dvdaf.com/owned/blu-ray
st39.6
1000+
1000+

Příspěvekod Dave v čtvrtek 5. 6. 2008 20:49:06

Capo píše:to skutečně vypadá, jakokdyby ten týpek měl v ruce HD kameru.Oproti kinu je to znatelně lepší podívaná, páč jsem si NOVĚ všiml určitých věcí na scéně, který jsem v kině při té velikosti a rozmazanosti nezahlídl, a to nemluvim o detailech samotnýho monstra, z kterýho jsem si "odnesl" o HODNĚ víc poznatků, než z těch rozmazaných a tmavých fleků v kině :) jo, nejde jenom o tu ostrost, ale i ten obraz je o dost kvalitnější, probarvenější a kontrastnější, než ta tmavá kinomazanice....[/b]

jo jo, tady máš důkaz....http://www.imdb.com/media/rm1912379648/nm0951148
... je mnoho věcí mezi nebem a počítačem
Dave
400+
400+

Zpět na Na volné téma