HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

Formát dat na blu-ray disku

Co se nikam nehodí, to patří právě sem.

Formát dat na blu-ray disku

Příspěvekod BomberSS v pondělí 23. 6. 2008 21:10:47

Chtěl jsem se prosím zeptat na následující:
1) V jakém formátu jsou uložena data na BR disku? Kopírováním BR disku na pevný disk vznikne jaký soubor? Jaký program ke kopírování lze použít, je třeba překonat nějakou ochranu proti kopírování?
2) Na http://www.umax.cz mne zaujaly přístroje NTD38HD a eGreat EG-M31A. Píšou v manuálech, že k nim lze připojit externí optické mechaniky. Zajímalo by mně, zda by s tím fungovala externí BR mechanika (např. Lite-On DX-4O1S). Čip na přehrávání .mkv a nebo H.264 to přece má, co myslíte?

Děkuji moc!

Standa
BomberSS
0+
0+

Re: Formát dat na blu-ray disku

Příspěvekod HD-Junkie v pondělí 23. 6. 2008 22:11:47

Kopírováním BD disku na pevný disk vznikne složka BDMV a vní jsou tyto Obrázek podadresáře. Ve složce STREAM jsou soubory s příponou M2TS a tyto soubory už jdou v pohodě přehrat bud v PC programem PowerDVD a nebo v TviX playeru, který už v pohodě přehrává právě M2TS soubory. Takže pokud si seženeš kopie BD filmů 1:1( 20-50GB/film :roll: ) uložené na pevném disku, budeš se koukat na scela plnohodnotné Blu-Ray i s menu, bez nustnosti nákupu originálního disku. Ovšem musíš počítat stím, že v drtivé většině nebudeš mít CZ podporu.
HD-Junkie
50+
50+

Příspěvekod HD-Junkie v pondělí 23. 6. 2008 22:47:52

Pokud máš nějakého známého v obchodě kde se prodávájí Blu-Ray filmy, tak mu řekni at ti nějaké filmu půjčuje a ty si je doma kopíruj a budeš to mít i s CZ podporou. Tady je výhoda, že nepotřebuješ nic vypalovat, všechno běží z HDD bud v PC nebo v TviXu atd. co přehraje m2ts files. Samozřejmě ale budeš potřebovat BD mechaniku ( postačuje čtecí) v PC. Pokud si tyhle plnohodnotné filmy budeš tzv. tahat z netu, tak jí nepotřebuješ ale zase to trvá dlouho a CZ podpora nikde :evil:

Na HDD to kopneš DVD Fab HD Decrypterem a pokud na disku bude ochrana BD+ tak použí ještě AnyDVD HD™ to už se postará jak o BD+ tak AACS :)
HD-Junkie
50+
50+

Příspěvekod TRON v úterý 24. 6. 2008 12:46:02

HD-Junkie chtel bych ti podekovat protoze zde jsem nalezl odpoved od tebe, na vec s kterou jsem si lamal hlavu asi 2 mesice. Zaroven bych te chtel jeste pozadat jestli by nebylo mozne kdyby jsme spolu menili nejake filmy treba vymenou hardisku. Ono ripu v *.mkv je na netu tuny ale tohle uz je prci jen jina kava. Kdyztak se ozvy a dik...

-Pavel-
TRON
0+
0+

Příspěvekod HD-Junkie v úterý 24. 6. 2008 15:31:06

to TRON: Pokud jsi z Prahy napiš na ICQ nebo PM
HD-Junkie
50+
50+

Zpět na Na volné téma