HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

Za jak dlouho zdechne modrodisk?

Co se nikam nehodí, to patří právě sem.

Re: Za jak dlouho zdechne modrodisk?

Příspěvekod heksa v středa 30. 4. 2008 20:40:50

to je trochu blbost
na prenaseni dat je samorejme fleska mnohem lepsi pokud to teda neni zrovna zminivana A-Data krete maji zapis kolem 4MB/s tagze tech 32GB by tam clovek kopiroval celej den
ale na uchovavani dat us je pak mnohem lepsi HDD nebo aspon nejaky opticky medium protoze us vidim jak si negdo kupuje 100 flesek aby si zazalohoval nebo uchoval svoje HD video z dovolene, fotky atd.....
tagze jak rikam na kratkodobe ulozit a zase smazat super
na neco co si chcu nechat dlouho nebo na furt je to totalni nesmysl
Obrázek
heksa
50+
50+

Příspěvekod st39.6 v čtvrtek 1. 5. 2008 19:25:35

za stabilnich laboratornich podminek je zivotnost bd pres sto let, tzn v domacich podminkach pri spravnym ulozeni minimalne padesati dosahnes naprosto v klidu (spravnym ulozenim myslim tmu a teplotne nejak stabilni misto (poradna skrin;)). jak je to s flashkama nevim, ale cela vize distribuce na flashkach misto disku je trochu utopicka. Jeden priklad za vsechny - <700MB flashky sou tu uz odpradavna a taky nevidim, ze by se najednou zacaly hudebni alba prodavat na nich misto CD.
šéfredaktor HDmagu, redaktor MovieZone a TVzone

Blu-ray positive

My Blu Collection: http://st39-6.dvdaf.com/owned/blu-ray
st39.6
1000+
1000+

Příspěvekod Krtek v čtvrtek 1. 5. 2008 20:00:50

str 39.6:
Jak jsi přišel na to, že BR vydrží 100 let ? :shock:
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod st39.6 v čtvrtek 1. 5. 2008 20:25:55

muzes mi rict, proc neustale komolis moji prezdivku? chapal bych, kdyby to bylo alespon nejak chytre a vtipne vymysleny, ale takhle to akorat vypada, jako bys neumel cist nebo psat. vim, ze je to pro tebe mezi nama, ps3 fanouskama, ktery nicemu nerozumej, strasne obtizny, ale zkus se chovat jako dospelej clovek

ak jsi přišel na to, že BR vydrží 100 let ?

Co bys rek? Nejspis sem si to nekde precet 8-)
Ale je to davno a google gives me a finger ... takze pokud ma nekdo nejakej odkaz, sem s nim.
Protoze si to mozna pletu s timhle:
Matsushita said it discovered a ratio that realizes "100-year durability" (a company spokesperson), while achieving transmittance needed to create a four-layer disc

Z cehoz sem vyvodil, ze jestlize zapisovatelny disky o ctyrech vrstvach sou schopny sta let, mely by to zvladnout i lisovany dvouvrstvy (coz soudim bez jakyhokoliv teoretickyho podkladu, proste se to zda logickly :D )

btw
50GB BD-R media with Te-O-Pd recording material was estimated to have a life expectancy of over 500 years according to acceleration test under stressed conditions.
:o :shock: :o

Blu-ray positive

st39.6
1000+
1000+

Příspěvekod st39.6 v čtvrtek 1. 5. 2008 22:28:34

no jak myslis, to si povime za par let ;) .... kazdopadne hudbu a filmy nemuzes srovnavat. hudba je pro vetsinu lidi o tom, ze ji strcis do baglu a poslouchas kdykoliv kdekoliv - je to o prenosnosti, mp3 je logickej krok. kdezto film si tezko pustis na prochazce se psem. davat ho na flashku misto disku nema vubec zadnej smysl - uz jen kvuli cene a slozitejsi vyrobe (?).

100 let hmmm v raboratoři a ještě teoretickým výpočtem

vzdyt rikam, ze v laboratornich podminkach. proto sem ty domaci o pulku zkratil ;) (Btw ta citace se tyka ctyrvrstvyho disku)
testy sou zminovanej "acceleration test". nevim, jak presne to funguje, kdyztak to zkusim vyhledat, pokud to nekoho zajima a je linej googlit, kazdopadne to neni "vypoctem", ale opravdovou urychlenou zatezi, jak uz nazev napovida.

Blu-ray positive

st39.6
1000+
1000+

Příspěvekod Krtek v čtvrtek 1. 5. 2008 22:40:22

Kód: Vybrat vše
muzes mi rict, proc neustale komolis moji prezdivku?

Protože jí máš bohužel dost netradiční. Jinak jsem si všimnul, že také často komolíš moji přezdívku a Tvůj podpis je opravdu trapný. Ještě bys k tomu podpisu měl dopsat, že Tvůj názor je zcela opačný, aby si lidi z oboru mohli udělat úsudek sami.
Prostě neumíš respektovat názor jiných a prosazuješ jen svoji pravdu i když jí nemáš. A aby jsi byl zajímavý a zároveň nevypadal jak blb, tak vymýšlíš kraviny. A pak kdo se má chovat jako dospělej. Mě táhne na 35, ale u Tebe si nejsem jistej, zda ještě nejsi v pubertě, když ještě studuješ. Piš radši o věcech, kterým rozumíš, pokud se nějaké najdou.

K té trvanlivosti. Takových výkřiků ohledně životnosti bylo i u DVD. A jak to dopadlo ? Nekteré disky byli nečitelné už po roce.
Nedávno jsem byl na prezentaci této firmy http://www.disk.cz která prodává i profi kamery na BR disky. Při konzultacích a na odborném semináři doporučovali přezálohování vypálených BR disků už po pěti letech, takže to s tou trvanlivostí asi tak růžvé nebude i když výrobci jásají a tvrdí pravý opak. Ostatně to ukáže až čas, protože s tím nikdo zkušenosti nemá. Já dodávám zákazníkům filmy i na BR, a pro jistotu jim dávám hned 3 kopie. Tím se jistím aby za mnou za nějakou dobu nepřišli znova, že jim to nejede.
Naposledy upravil Krtek dne čtvrtek 1. 5. 2008 23:08:18, celkově upraveno 1
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod st39.6 v čtvrtek 1. 5. 2008 23:05:47

K té trvanlivosti. Takových výkřiků ohledně životnosti bylo i u DVD. A jak to dopadlo ? Nekteré disky byli nečitelné už po roce.
Nedávno jsem byl na prezentaci této firmy http://www.disk.cz která prodává i profi kamery na BR disky. Při konzultacích doporučovali přezálohování BR disků už po pěti letech, takže to s tou trvanlivostí asi tak růžvé nebude i když výrobci tvrdí opak. Ostatně to ukáže až čas. Já dodávám zákazníkům filmy i na BR, a pro jistotu jim dávám hned 3 kopie.

jasny, i u DVD se o tom vykrikovalo. nahodil sem to jen jako zajimavy info, ostatne vsichni vime, jak moc faktoru menicich zivotnost se behem zapisu objevi.
ale je fakt, ze kdyz se nekdo ohani ciframa jako 500 let, musi na tom neco bejt ...
kazdopadne jsme puvodne mluvili o lisovanejch discich, tam se ta zivotnost pohybuje v jinejch (zpravidla vyssich) cislech. (btw stalo se uz nekomu z vas, ze by vam prestalo fungovat dobre zachovaly lisovany DVD? .... myslim tim bez skrabancu apod. Ze se proste, dejme tomu po osmi letech, zacaly uz ztracet data? ...)

OT
Protože jí máš bohužel dost netradiční. Jinak jsem si všimnul, že také často komolíš moji přezdívku

ja ji komolil jen jako reakci na tvoje str 39.6 (taky sem to hned v prvnim takovym prispevku zminil). rikat ze je dost netradicni, tedy slozita, a pak ji jeste o dva znaky prodlouzit ... no, je to tvoje volba. spousta lidi me oslovuje jen jako st, dokonce i tady. jen ty to jeste prodluzujes :shock:

Ještě bys k tomu podpisu měl dopsat, že Tvůj názor je zcela opačný, aby si lidi z oboru mohli udělat úsudek sami.

on neni opacny, ale jiny. to se neda tak snadno formulovat.

Ještě bys k tomu podpisu měl dopsat, že Tvůj názor je zcela opačný, aby si lidi z oboru mohli udělat úsudek sami.

vis, ono to neni o nazorech. to je jako kdybych rek "Bush je prezidentem Spojenych statu" a ty na to reagoval "Bush je prezidentem Mongolska". nemuzes fakta vzit a oznacit je za svuj nazor.

Prostě neumíš respektovat názor jiných a prosazuješ jen svoji pravdu i když jí nemáš. A aby jsi byl zajímavý a zároveň nevypadal jak blb, tak vymýšlíš kraviny. A pak kdo se má chovat jako dospělej. Mě táhne na 35, ale u Tebe si nejsem jistej, zda ještě nejsi v pubertě, když ještě studuješ. Piš radši o věcech, kterým rozumíš, pokud se nějaké najdou.

tvoje neustala snaha me ztrapnit je opravdu neskutecne zajimava. a jakou mas vydrz! tahas to uz i do temat, kde tvoje knuceni nikoho nezajima.
ve svych petatriceti letech prijdes, napises nesmysl a kdyz na tebe reaguje nekdo, kdo prinese jasny dukazy, vsechno oduvodni a dokaze, ze ses uplne mimo, jeste k tomu mu to zucastneni potvrdi, tak se zacnes ohanet tim, ze nikdo nerespektuje tvuj nazor? ... na kolik ze ti to tahne? uvedomujes si, jak strasne, ale opravdu strasne moc trapne pak tvoje nazyvani nekoho blbcem a zoufaly vykriky o neci inteligenci a vedeni pusobej?
ja nazory respektuju. ale nerespektuju hloupy lidi, ktery z blbosti osocujou vsechny, kdo si jim dovoli odporovat. ty uz si vazne klesnul na dno

Blu-ray positive

st39.6
1000+
1000+

Příspěvekod Krtek v čtvrtek 1. 5. 2008 23:22:56

Bobře, budu Tě oslovovat jen st

Snaž se ale pochopit, že se Tě nesnažím ztrapnit. Nevím co bych z toho měl. Já se snažím psát k věci a uvedl jsem jen několik faktů na pravou míru. Opravdu nemám potřebu se míchat do všeho, což u Tebe si nejsem jistý. Tvé nejaktivnější vlákna jsou PS3 protože ho máš doma a protože o tom snad i něco víš. Ale já mám zase doma kamery se kterými každý den pracuji a proto jsem se připojil do diskuze protože o tomhle zase já něco vím.
Bohužel tu není víc lidí co natáčí. Věřím, že by Ti to možná vysvětlili i jinak a třeba by jsi to to od nich lépe pochopil. Proto jsem napsal, že to sem nepatří a dál se k tomu nechci už vyjadřovat, protože Tebe stejně nepřesvědčím. Takhle se tu budeme řezat pořád dokola a bez výsledku a bude to nerozhodně. Nevím jestli si jen nerozumíme, ale tohle jsou opravdu základní principy a fakt je, že Ty taky nemůžeš vědět všechno což po Tobě ani nikdo nechce. Jsou to odborné věci. Pokud bych ale tohle já někde takhle interpretoval, tak si mohu rovnou podepsat sám sobě výpověď, protože bych v týhle branži už neměl co pohledávat a byl bych konkurenci pro smích. To je jak s tou optikou že analog a digital je stejný. Napsal jsem záměrně blbost, a Ty jsi k tomu ještě přikývl. Je přece jasné, že digital má úplně jinou soustavu a na analog by nešel, ani kdyby měl stejný bajonet.

Nechci abychom mezi sebou nějak válčili a pokud si myslíš, že ano tak se pleteš. Pokud jsem Tě někde urazil, tak se omlouvám. Když k danému tématu něco mám tak to napíšu a je mi jedno jestli reaguji na Tebe, nebo na někoho jiného. Pokud k tomu nic nemám, nebo se o to nezajímám, tak prostě mlčím.
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod st39.6 v čtvrtek 1. 5. 2008 23:35:12

moje nejaktivnejsi vlakno je ps3 nejen proto, ze ho mam doma, ale taky proto, ze je to jedno z nejaktivnejsich vlaken celyho 1080p, vis? :) ;)

To je jak s tou optikou že analog a digital je stejný. Napsal jsem záměrně blbost, a Ty jsi k tomu ještě přikývl.

>>krtek>>
Jinak co se objektivů týče, tak tam se nerozlišují nějaké digitální a analogové.

>>st39.6>>
vsichni vedi, ze se nerozslisujou digitalni a analogovy objektivy. jenze rozlisujou se montazi a tu ma jak analog, tak klasickej digital jinou

.... :?: :?: :?:

Je přece jasné, že digital má úplně jinou soustavu a na analog by nešel, ani kdyby měl stejný bajonet.

... aha, uz to chapu. ty ses zase u typu digitalnich kamer, o kterejch se vubec nebavime.

uz prestan s tim OT. sem se to nehodi. stejne se vykrucujes porad dokola uplne stejnym zpusobem

Blu-ray positive

st39.6
1000+
1000+

Příspěvekod Krtek v čtvrtek 1. 5. 2008 23:43:00

Ono to totiž jasně dokazovalo že vůbec nevíš co píšeš a že jsi jen skočil na špek. :mrgreen: Ale to neřeš. Tady stejně není nikdo kdo by tomu rozuměl a kdo by Ti oponoval.
Napsal jsem Ti, že máš ve všem pravdu, poslední slovo jsi také měl, takže vlastně můžeš být spokojený. ;) Jinak k tomu podpisu. Tím nadšencem s PS3 jsem myslel pouze Tebe, protože jen Ty jsi se se mnou dohadoval. Rozhodně jsem neměl na mysli celé 1080p. jak píšeš. (aby nedošlo k mílce)

Bavme se o médiích.
Naposledy upravil Krtek dne čtvrtek 1. 5. 2008 23:49:51, celkově upraveno 1
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod st39.6 v čtvrtek 1. 5. 2008 23:49:48

ne, dokazuje to ze neustale nechapes rozdil mezi kamerou co mas doma a typem kamer, o kterejch se bavime.

TO je to posledni slovo

Blu-ray positive

st39.6
1000+
1000+

Příspěvekod Krtek v čtvrtek 1. 5. 2008 23:53:30

Vždyť píšu. Není tu nikdo, kdo by Ti to pořádně vysvětlil a mě nevěříš. Tudíž máš pravdu Ty. ;)
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod st39.6 v čtvrtek 1. 5. 2008 23:57:13

uz si volal tomu Nevrelovi? Vazne by ti to pomohlo.

Blu-ray positive

st39.6
1000+
1000+

Příspěvekod Krtek v čtvrtek 1. 5. 2008 23:59:16

Nevolal. Nikoho takového neznám. Ale zítra asi zavolám Chocholouškovi :D
Krtek
1000+
1000+