Upoutávky na nové články magazínu HDmag.cz, jehož je toto fórum nedílnou součástí.
Pravidla fóra
Upoutávky na články z magazínu HDmag.cz jsou zde z pochopitelného důvodu - aby se o nich dozvědělo co nejvíce návštěvníků tohoto fóra. Pokud máte nějaký jiný zajímavý článek, šup s ním do Zajímavých článků a odkazů.
Svět zřejmě touží po přehrávačích, které by se nezastavily před žádným současným optickým diskem. Kromě modelu DVD-A1UD společnosti Denon teď totiž podobného všeuměla chystá také americký výrobce OPPO Digital.
pavelz píše:Celkem zajímavý přehrávač. Mě osobně se nejvíce líbí 1080p/24 z DVD disků. Má tuto funkci i nějaký jiný Blu-ray nebo DV D přehrávač?
Ano má,například Pioneer BDP-LX91,ovšem za zásadně jiné pořizovací náklady ( +- 60.000,- Kč ) Ovšem předpokládám že ten obraz bude adekvátní té ceně. Opovi bych nerad upíral jeho kvality,ale ta cena se musí někde projevit.
No jestli bude stejně dobrý jako jsou DVD přehrávače OPPO, tak se máme opravdu na co těšit. Na areadvd.de uvádí, že DVD přehrávač Oppo 983 je obrazově srovnatelný s Denonem 3930...cena u Oppa je několikanásobně nižší.
Oppo svým přehrávačům naděluje skutečně výjimečné schopnosti za výtečné ceny a je to podle mne nejvíce uživatelsky zaměřená firma vůbec. Zatím je však v plánu jen americká verze Blu-ray přehrávače (uzamčená pro A+1), na evropskou verzi (B+2) si budeme muset nějakou dobu počkat.
P.S. Ještě jsem neslyšel o přístroji, který by měl lepší upscaling do 1080p než Oppo DV-983.