od tomiisek v středa 14. 1. 2009 20:04:16
Jestli chceš koukat na Pátý element ve zmršeném letterboxu a upachtěném 2.0 mixu v době, kdy existuje na Blu-ray s 10x vyšším rozlišením a 5.1 HD zvukem, tak jsi šílenec. Zatímco na českém DVD vidíš jen černé pruhy ze všech 4 stran a žádné detaily, Blu-ray se detaily jen hemží, o přirozenosti barev a především hloubce obrazu ani nemluvě. Zrovna srovnání letterboxového DVD a anamorfního Blu-ray Pátého elementu by šlo použít pro přímé srovnání odstrašujícího DVD s výtečným Blu-ray, ať už po obrazové, tak i po zvukové stránce. Navíc pochybuju, že to české DVD koupíš levněji, než na kolik vyjde z USA Blu-ray. Já DVD s Pátým elementem nabídl asi před půl rokem za pět set a hned se mi ozvalo snad pět zájemců. Blu-ray disk mne poté i s poštovným vyšel o třetinu levněji...
Filmy: Oppo BDP-83SE + Cambridge Audio 840A + Marantz SR6003 + Canton Chrono 509 + Canton Chrono 507 + Mitsubishi HC5500
Hudba: Cambridge Audio 740C + Cambridge Audio 640T + Cambridge Audio DacMagic + Pioneer PL990 + BV Audio Headamp + AKG K701