tomiisek píše:Jelikož vůbec nerozumím hardwarovému fungování počítačů, dovolím si možná úplně blbou otázku - lze z Blu-ray mechaniky zasílat nekomprimovaný zvuk do receiveru? Jde to poslat stejným HDMI jako obraz? Resp. dostanu vůbec nějak z Blu-ray mechaniky do receiveru nekomprimovaný multikanálový zvuk? Případně máte odkaz na nějaké chytré české stránky, na kterých by to bylo popsáno? Snažím se proniknout k možnosti vykašlat se na stolní přehrávač... Díky.
tomiisek píše:(...) lze z Blu-ray mechaniky zasílat nekomprimovaný zvuk do receiveru? J(...) Resp. dostanu vůbec nějak z Blu-ray mechaniky do receiveru nekomprimovaný multikanálový zvuk? (...)
Hawkeye píše:tomiisek: Vykašlat se na stolní přehrávač a nahradit ho multimediálním PC je sice hezké, ale obojí má své nevýhody.
...
lojza píše:tomiisek píše:(...) lze z Blu-ray mechaniky zasílat nekomprimovaný zvuk do receiveru? J(...) Resp. dostanu vůbec nějak z Blu-ray mechaniky do receiveru nekomprimovaný multikanálový zvuk? (...)
Taky se v této oblasti moc neorientuji, tak jsem se poptal jinde a z toho, co jsem se dozvěděl mi přijde, že odpověď je NE. V současné době není možné plnohodnotně přehrát na PC film z BD. Důvodem je to, že neexistuje audio komponenta, která by podporovala PAP (Protected Audio Path) a není tudíž možné z PC dostat původní nemodifikovaný signál. Ano, do zvukovky nebo do receiveru se vám dostane 7.1 zvuk, ale rozhodně ne ten původní z BD disku.
Snad jedině ten Xonar.
No když myslíš ...Nick007 píše:Myslím, že to onanování nad nemodifikovaným zvukem je směšné. (...)
Ale právě o to tu jde Že ten zvuk nelze dekódovat tak, jak to dokáží stolní BD přehrávače. Tedy ve stejné kvalitě. To, co píšeš dálNick007 píše:(...) Pokud zvuk dekóduju v PC (...)
Nick007 píše:(...) mám kvalitní zvukovku a kvalitní 7.1 propojení ze zvukovky do receiveru, tak dostanu stejný zvuk, jako když to povedu digitálně. Pokud to samo není na dlouhé vzdálenosti atp. Nebo snad někdo z vás vede zvuk z receiveru do beden digitálně, hm?
lojza píše:Ale právě o to tu jde Že ten zvuk nelze dekódovat tak, jak to dokáží stolní BD přehrávače. Tedy ve stejné kvalitě.
Nick007 píše:Možné to je. Přes HDMI ale jen obtížně, zvukové karty s HDMI výstupem nejsou u nás tuším ještě vůbec dostupné. Některé grafické karty Radeon a Nvidia umí přenášet obraz i zvuk stejným HDMI výstupem, ale v tomhle neporadím. Nekomprimovaný zvuk je možné/nejjednodušší/nejlevnější vyvést 3 x stereo CINCH nebo 6 x mono CINCH (5.1) nebo 4x resp 8x CINCH (7.1) kabely z výstupů zvukové karty do receiveru, který obsará zesílení zvuku. S kvalitní zvukovkou a dobrými kabely si člověk může vychutnat HD zvuk bez potřeby HD dekodérů v receiveru.
Nick007 píše:lojza píše:Ale právě o to tu jde Že ten zvuk nelze dekódovat tak, jak to dokáží stolní BD přehrávače. Tedy ve stejné kvalitě.
Proč myslíš, že to nejde? (...)
Nick007 píše:(...) Velmi by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi dekódovaným nekomprimovaným PCM v PC a tím v BD přehrávači... (...)
lojza píše:Nick007 píše:lojza píše:Ale právě o to tu jde Že ten zvuk nelze dekódovat tak, jak to dokáží stolní BD přehrávače. Tedy ve stejné kvalitě.
Proč myslíš, že to nejde? (...)
Tohle, co tu píšu není z mé hlavy, ale z diskuzí, resp. z odpovědí, které jsem dostal jinde - je to proto, že v současnosti není pro PC audiokomponenta, která by ho uměla plnohodnotně dekódovat. První, která by to měla zvládat je právě ta Xonar.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků