pro Juta
Podívej se v 90letech jsem byl také velký zastánce Sony a hájil jsem ho proti většině.Začínal jsem na 840 z řady QS .Jejich CD a SACD přehrávače hodnotím pořád velmi vysoko.4asem měli ale útlum,zaslechl jsem že i ES řadu prý chtěli zrušit.QS zrušili.Musel jsem uznat že konkurence jim začala ujíždět a Sony se začala obracet k jiním technologiím.V receiverech se opravdu jen vezla za konkurencí až do doby nástpu HD formátů kde ucítila možnost zisku.Sony jde hlavně o zisk!
Proto jsem Ti psal že po dlouhej době udělali stroj kterej zní dobře.5200a předchůdci stáli ještě za h...
zpracování videa má také slabé a vzhled se mě také nelíbí,ale to je věc vkusu.
Já jsem po sonce zkusil Yamahu 2400 celkem ušla ,ale nové modely 2700,3800 to je o něčem jiném a to hlavně zvukově a zpracováním.Potom jsem přešel na Denon 3805 ,byl výbornej jak zvukově tak zpracováním.Na tom si Denon vždy zakládal.
Ted ale přišli nové formáty,tak jsem začal porovnávat a vybírat.Četl jsem amer.fora i německé ,porovnával zkušenosti uživatelů,klady i zápory.Rozhodoval jsem se mezi Yamahou3800,Denonem3808 a Onkyem 875,905.Vše jsem si jel nakonec poslechnout do Vídně ,protože u nás všechny tyto modely při sobě nenajdete,natož zapojené!Byla tam i ta sonka,pincek a marantz.Nakonec jsem se rozhodl pro Onkyo875,krásně jemné a čisté výšky a středy a ta dynamika basů naměla konkurenci!
Jako zastánce Denonu mě to překvapilo,ta 3808 hrála stejně jak můj sterý denon,žádný kvalitativní posun jsem
nezjistil,jen ta cena byla jinde.To se mě u Denonu poslední roky nelíbí.
A hlavně má Onkyo 875 reon.Prvně jsem tomu nedával velké naděje ve zlepšení obrazu,ale je to parádní co dokáže.
A nebav se co je jak drahé .Tam je to stejná liga v rozmezí 100euro.
Musím uznat že to Onkyo oficiálně za 1550euro je co se týče zvuku,obsluhy,dálky,video zpracování i vnitřní konstrukce a zpracování číslo1.
V americe kde jsi mohou domů půjčit víc modelů na zkoušku tak po srovnání denon-onkyo vracely většinou denona a byli
z toho sami překvapení co ty nové modely předváděli.To mě utvrdilo.
Ale i to Onkyo mělo krizi před nástupem těchto modelů měli malou prodejnost a zvukově nic moc.Museli s tím něco udělat.
U nás to bude ještě doznívat než si opráší jméno jaké měli dřív.
V Jasyku mě p.Jakubec říkal že dřív se prodávali více než Denon.I když dnes se tam s nimi o něčem jiném
kromě jejich Denonů a B W nedá mluvit.Poslední dobou sice vzali na milost i Pincka.Dřív se tam krčil v rohu a nechtěli o něm ani mluvit.
přikládám fotky,ještě chci přikoupit solidní DVD přehrávač který by velmi kvalitně přehrával i CD.Přemíšlím
o Denonu3930 nebo Pioneeru 50. A nebo vezmu čistej cd.Co myslíte poradte.

- Snímek 002.jpg (106.76 KiB) Zobrazeno 21755 krát