martinhamr píše:A jak hraje s Focalama ? Paráda což...
Juta píše:Já myslím, že ty bedny jsou adekvátní. Nemá smysl kupovat pro tento receiver dražší bedny, protože by to byli vyhozené peníze.
Juta píše:Já myslím, že ty bedny jsou adekvátní. Nemá smysl kupovat pro tento receiver dražší bedny, protože by to byli vyhozené peníze.
tomiisek píše:Juta píše:Já myslím, že ty bedny jsou adekvátní. Nemá smysl kupovat pro tento receiver dražší bedny, protože by to byli vyhozené peníze.
Takže ty sis k tak promakanému receiveru koupil tak obyčejné bedny jen proto, že jsi zbytečně nechtěl vyhodit peníze? Tos je teda vyhodil, páč takového receiveru je k tvým bednám škoda, stejný výsledek bys měl i s levnějším receiverem. Výsledný zvuk vždy odpovídá nejslabšímu článku v řetězci a ani sebelepší receiver tak nemá šanci z průměrných beden dostat něco lepšího, naopak se zbytečně snaží. Než mít doma u špičkového receiveru spoustu laciných bedýnek, to bych raději ubral na kvantitě a investoval do kvality...
Juta píše:To není pravda. Jen bych volil něco jiného.
Juta píše:Tomiisek:
"k němu připojenými sloupy za 6,5 tisíc, to je úplně postavené na hlavu. K tomu 4 regály za 3,5 tisíce."
Vždycky jsem tvrdil, že kvalita je taková jako nejslabší článek celého řetězce, a proto jsem koupil nejvyšší model renomované firmy a nebál se investovat.
To si děláš srandu, ne ? Mě vyšli bedny 7.1 i se subwooferem na 54 tis
Nevím kam na tyhle hlouposti chodíš
tomiisek píše:Jsem si jistý, že kdybys za těch 54 tisíc místo 7.1 sestavy se sloupy koupil jen 5.1 regály, tak by to zákonitě muselo hrát kvalitněji.
Nick007 píše:tomiisek píše:Jsem si jistý, že kdybys za těch 54 tisíc místo 7.1 sestavy se sloupy koupil jen 5.1 regály, tak by to zákonitě muselo hrát kvalitněji.
A proč si myslíš, že regálovky hrajou nutně kvalitněji než sloupy? Copak nezáleží hlavně na velikosti místnosti??
Btw proč ty máš jako front sloupy? V dané ceně bys mohl mít kvalitnější regálovky
tomiisek píše:Jenže u mě sloupy zastupují subwoofer. Zatímco krtek jako nejdražší část reprosestavy zvolil subwoofer, v takovém případě považuji u omezeného rozpočtu investici do sloupů za zbytečnou a spíš bych se snažil pořídit co nejkvalitnější regály. Takto při kvalitním nastavení krtek nízké frekvence přenechá subwooferu a jediná výhoda sloupů oproti regálům zůstane nevyužitá...
Nick007 píše:Nemyslím, že BetaSub 30A je nejdražší součást, spíš bych řekl, že je k té sestavě plně adekvátní. Pokud by to byla sestava jen na kino, tak s tebou asi souhlasím, že ty regálovky by splnily stejný účel. Jenže je tu hudba a tam není potřeba basák vůbec zapínat.
Btw jak ty jsi spokojený s Cantony oproti dřívějším AQ (jestli se nepletu)?
Juta píše:Dnes už neplatí jako dřív, že adekvátní bedny by měli stát 1x tolik co receiver.
Juta píše:Padají i ceny beden. Ty co mám já stáli před 4 lety skoro 1x tolik. Tehdy to nebyl Quantum, ale Vintage a neměli takový rozsah. Takhle bych mohl pokračovat. Elektronika padá mnohem rychleji, protože jsou nové a nové modely. Bedny se vyrábí několik let, než je nahradí nový model.
Asi Ti opravdu něco uniklo nemluvě o tom, že bedny mají neustále lepší reproduktory které vyhovují požadavkům i těm nejnáročnějším receiverům a za mnohem nižší ceny než dřív.
Dnes je jiná doba.
Juta píše:No podle Tvého tvrzení jsme vlastně blbci všichni, protože si kupujeme drahé bedny na místo toho abychom si koupili ty nejlevnější za pár korun jelikož nám budou hrát úplně stejně, protože nejsme netopýři.
Juta píše:Osobně bych Ti doporučil návštěvu nějakého hi-fi studia kde mají napojených víc repro. Pak teprve poznáš k čemu ty parametry vlastně jsou a jak se odráží na celkovém zvukovém projevu. Pokud i to nepomůže, tak pak už jedině návštěva ušního.
Juta píše:A Magnat nejsou žádný posraný bedny jak píšeš.
Juta píše:Pokud máš nějaké osobní problémy, tak si je řeš jinde a ne v diskuzích.
Juta píše:No nevím jestli zrovna Tebe seru, když sem přijdeš jedenkrát za 14 dní, uděláš tu bordel a pak zase odejdeš. Nepoužívej množné číslo a piš laskavě za sebe..
Nick007 píše:Modena: Možná píšeš něco k věci, ale ztrácí se to pod nánosem hnoje. Nauč se vyjadřovat normálně lidsky a ne jako prase.
Juta píše:Subwoofer využívám hlavně na kino. Ten bedny nenahradí ani omylem.
tomiisek píše:Juta píše:Subwoofer využívám hlavně na kino. Ten bedny nenahradí ani omylem.
Až nyní - několik dní poté, co mi padající strom z Baraky málem zbořil dům - mi dodatečně došlo, že nepoužívám subwoofer. Úplně jsem na to zapomněl, protože mi fakt absolutně nechybí, když si sloupy poradily i s Barakou, tak nemám obavy, že bych mohl třeba u Matrixu subwoofer postrádat. Těžko říci, kde se nalézá hranice, kdy je ještě lepší koupit horší bedny a přikrmovat je subwooferem nebo se na subwoofer vykašlat a za stejné peníze koupit lepší bedny. Jelikož se dá subwoofer kdykoli dokoupit, tak si myslím, že vůbec není na škodu nejdřív vyzkoušet variantu bez něj. Každopádně bych po své zkušenosti rozhodně nedokázal zarytě tvrdit, že bedny nenahradí subwoofer ani omylem.
Juta píše:Zkus si někde poslechnout jakoukoliv sestavu se subwooferem a pochopíš o čem píšu. To se ošidit nedá a už subwoofer samotný je v podstatě levný kompromys, protože bedny se speciálními reproduktory které by nahradili zároveň i subwoofer se pohybují od nějakých 90 tis. nahoru za pár. (viz třeba BW) Proto se začli dělat subwoofery. Takže jak píšeš - za stejné peníze v tomto směru lepší bedny rozhodně nekoupíš.
Nemůžeš uvažovat tak, že koupíš horší bedny a budeš je dokrmovat subwooferem. Rozdíl mezi horšíma a lepšíma bednama totiž vůbec není jen v basech. Výrobci počítají s tím, že si zákazník koupí na pořádné basy subwoofer. Velké rozdíly jsou ve středech a hlavně ve výškách.
Samozřejmě že podání basů záleží také i na akustice místnosti. Já zesiloval subwoofer na cca 60% výkonu a teď co jsem udělal nový strop a dodělal celé kino tak ho mám zesílený asi na 30% a hraje stejně jako před tím. Je ale fakt, že jsem podle akustických měření snížil dobu odezvy zvuku o více než polovinu a teď jsem na nějakých 5 ms.
Zpět na Receivery a zesilovače
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků