HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

IFA 2009: Sony útočí na internet a třetí rozměr

Upoutávky na nové články magazínu HDmag.cz, jehož je toto fórum nedílnou součástí.
Pravidla fóra
Upoutávky na články z magazínu HDmag.cz jsou zde z pochopitelného důvodu - aby se o nich dozvědělo co nejvíce návštěvníků tohoto fóra. Pokud máte nějaký jiný zajímavý článek, šup s ním do Zajímavých článků a odkazů.

IFA 2009: Sony útočí na internet a třetí rozměr

Příspěvekod d.f.h v středa 9. 9. 2009 10:59:31

Pokud nepočítáme předváděčky 200 Hz technologií nebo spořivých zobrazovačů, pravděpodobně největším tématem IFA letos byla stereoskopická projekce. Prakticky každý z větších výrobců přišel se systémem, který je schopný reprodukce 3D materiálu. Společnost Sony mezi ně samozřejmě také patřila.

http://hdmag.cz/clanek/ifa-2009-sony-ut ... eti-rozmer
Autor je šéfredaktorem magazínu HDmag.cz.
Blu-ray: 63 | Výbava: viz profil | Právě testuji: Oppo BDP-83
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Re: IFA 2009: Sony útočí na internet a třetí rozměr

Příspěvekod derek v středa 9. 9. 2009 12:36:27

jak jsem to pochopil, tak proto, abych mohl sledovat 3D obraz doma, musím mít TV s vyšším kmitočtem ( což mám ), BD player, kterej to bude umět přečíst z cédéčka ( geniální PS3 ), a řekne TV, tenhle snímek zobraz tak a tenhle onak ? a samozřejmě spešl brýle, které se budou přepínat podle TV...je to tak ?

čili, může být TV úplně blbá, nebo budem zas kupovat nové placky ? respektive, na projektor bude stačit dokoupit nějakej filtr, nebo ho můžu zahodit z okna ?

a ještě by mě zajimalo....jak moc ten 3D efekt je přesvědčivý ? jako 100% beru IMAX...jenže, to je prostě daný uhlopříčkou...mám obavu, že na malé TV ( čti 120cm...) to prostě nebude ono. ( jako rozdíl filmu na TV a v kině )
vyzkoušel jsem doma 3D filmy ( spikids 3 ) na červenozeleném podkladu na projektoru ( čili chyba v uhlopříčce nebyla ) a prostě...to není ono, IMAX byl lepší :)
derek
400+
400+

Příspěvekod st39.6 v středa 9. 9. 2009 14:12:10

"barevny" 3D je neco uplne jinyho, pracuje na forme barevnyho rozkladu obrazu. polarizovany 3D vypada na televizi lip nez v kine (cti je ostrejsi apod, stejne jako film na BD), 3D efekt je totozny, jen je proste na mensi uhlopricce - ten rozdil kino vs domaci zabava je prakticky stejnej ... Sonaci myslim predvadeli na dvaactyricitkach a bylo to naprosto famozni.

sony ohlasilo, ze PS3 bude updatovatelny na 3D, ale starsi BD playery zrejme nebudou. Televizi musis mit jinou.
šéfredaktor HDmagu, redaktor MovieZone a TVzone

Blu-ray positive

My Blu Collection: http://st39-6.dvdaf.com/owned/blu-ray
st39.6
1000+
1000+

Příspěvekod Nick007 v středa 9. 9. 2009 15:50:13

Kvůli 3D bych projektor určitě neměnil, vždyť ještě není dostupný jediný pořádný film ve 3D... Pár snímků jsem viděl a nějak extrémně mě to 3D nenadchlo, mě vtáhne do děje i klasický 2D kvalitní film :D
Nick007
1000+
1000+

Zpět na HDmag.cz