HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

Blu-ray filmy mají problém: jsou dražší než DVD

Upoutávky na nové články magazínu HDmag.cz, jehož je toto fórum nedílnou součástí.
Pravidla fóra
Upoutávky na články z magazínu HDmag.cz jsou zde z pochopitelného důvodu - aby se o nich dozvědělo co nejvíce návštěvníků tohoto fóra. Pokud máte nějaký jiný zajímavý článek, šup s ním do Zajímavých článků a odkazů.

Blu-ray filmy mají problém: jsou dražší než DVD

Příspěvekod d.f.h v středa 30. 4. 2008 17:59:00

"Modrá" technologie sice vyhrála válku HD formátů, za úplný konec všech problémů to ale ještě nelze považovat. Na obzoru je totiž další bitva - tentokrát proti sobě stojí výrobci, prodejci a zákazníci. Zvítězit by nakonec měli být pokud možno všichni, což nebude vůbec snadné.

http://hdmag.cz/clanek/blu-ray-filmy-ma ... si-nez-dvd
Autor je šéfredaktorem magazínu HDmag.cz.
Blu-ray: 63 | Výbava: viz profil | Právě testuji: Oppo BDP-83
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Re: Blu-ray filmy mají problém: jsou dražší než DVD

Příspěvekod martinhamr v středa 30. 4. 2008 19:02:17

Chtěl autor naznačit,že by se snad mohl Bluray odebrat do věčných lovišť? Každopádně článek krásně vystihnul u případu DVD potažmo Bluray WalkHard,kde se cena nechutně ale oprtavdu nechutně liší. :x :evil: :!:
www.gsluka.cz mrkněte...
martinhamr
1000+
1000+

Příspěvekod derek v středa 30. 4. 2008 19:10:28

jj je to problém, a jestli tohle nevyřeší, odebere se blureyko do věčných lovišť, stejně jako sacd :( a že tam byl sakra rozdíl ve zvuku oproti cd ( a v ceně )...

fakt by mě zajímalo, jak to udělají, ale cena bude rozhodujicí. on ( neukamenujte mě ) ten rozdíl oproti dvd na 82 uhl není zas tak velkej...a kdo se doma z běžných smrtelníků !! kouká na tv, která je větší ? respektive vyhledává nedokonalosti dvd ?

jsem fakt zvědavej, jestli dvd nesežere bédéčka...díky nenažranosti filmových studií !!! a to mě na tom zaráží nejvíc. studia opět prodají ten stejný film ( kino, vhs, dvd, bd, tv ... ), opět ho zaplatíme a opět křičej, že mají málo !!! já to nechápu, co by chtěli víc ? prodat tu stejnou věc 5x...je snad nemravný, ne ? ( a to se ani nebavím o kvalitě filmů - mám na mysli věčné remaky, rádoby vtipnost, nedokonalosti ve scénářích, nekonečné nadstavování filmů viz alien a predator -> avp 1, 2 ( hm, kdy se asi objeví terminátor versus barbar conan versus critters ?? ) atd....)

sakra, já se vždycky na studia a na OSU ( zla - jestli bush myslel tuhle, tak FAKT souhlasím ) tak naseru !!! přížívníci zku.....ní - to pak půjdou všechny možný technologie do kytek :(
derek
400+
400+

Příspěvekod Fox v středa 30. 4. 2008 20:06:53

Ono je to určitě problém a hlavně co se týče našeho trhu.Dokud nebude cena BD jen lehce vyšší než cena DVD, to se týká i ceny Blue-ray přehrávačů a hlavně velká podpora filmů s cz podporou tak se u nás možná "modrásek" nikdy nerozjede jak v zahraničí.Prostě chtělo by to i každá novinka u nás co vyleze na DVD aby hned byla na BD-samozdřejmě když vidím tu produkci a rychlost Bontonu- za dva nebo tři měsíce pár filmů, z toho jěště min. polovina o ničem- tak to je asi utopie :(
Moje Blu-ray kolekce a výbava:viz odkaz
Fox
100+
100+

Příspěvekod JIHORDA v středa 30. 4. 2008 20:07:23

Tak BD by mělo být logicky o něco dražší než DVD, ale viděl bych to tak nějak DVD -200kč BD-250Kč, zdalipak nejsem dreamer?.))))
JIHORDA
500+
500+

Příspěvekod Fox v středa 30. 4. 2008 20:37:29

JIHORDA píše:Tak BD by mělo být logicky o něco dražší než DVD, ale viděl bych to tak nějak DVD -200kč BD-250Kč, zdalipak nejsem dreamer?.))))

Je mi líto ale asi jsi :cry: :D Né já bych byl ochotnej za novinku na BD dát 500,- myslím jako doporučená cena by byla O.K. ale i takhle se stávám tím o čem polemizoval JIHORDA :)
Moje Blu-ray kolekce a výbava:viz odkaz
Fox
100+
100+

Příspěvekod Krtek v středa 30. 4. 2008 20:43:00

jihorda:
Ono to není tak jednoduché. Český distributor už není zdaleka v takovém balíku, jako před cca 5 lety. Půjčovny krachují a trh prodeje se také propadá. Lidi si raději počkají až to vyjde za 50 kč v trafice. A co se Blu-ray týče, tak Bonton to má na háku. Tam totiž platí trošku jiná pravidla než u DVD a Bonton je pouze dalším prodejcem. Tzn. že koupí přiměřený počet kusů a až je prodá, tak zase koupí další. Pro ně jsou to jen peníze navíc a z toho minima co prodají nikdo nezbohatne. Tak proč by se snažili. :roll:
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod JIHORDA v čtvrtek 1. 5. 2008 7:36:39

Jo, je to bída, ale třeba i v přístupu mnohých prodejců /neříkám všech/, kdy se ani nesnaží poskytnout nějaké bližší informace o produktu /elektronika apod/, přitom jde o nemalé sumy a když s nimi mluvím, div je neotravuju...zase jsem ale rád, že u nás je nějaký to BD k mání a doufám že to neopadne. Včera jsem zkouknul Patriota /BD/ a nádherně jsem si to užil, byť obraz chvílema u tohoto BD není nejlepší.
JIHORDA
500+
500+

Příspěvekod Krtek v čtvrtek 1. 5. 2008 16:08:04

Musíš jít k soukromníkovi, a ne ho hypermarketu. Nejenom že o tom ví mnohem víc, ale určitě ho i nebudeš obtěžovat.
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod JIHORDA v čtvrtek 1. 5. 2008 17:11:54

Krtek píše:Musíš jít k soukromníkovi, a ne ho hypermarketu. Nejenom že o tom ví mnohem víc, ale určitě ho i nebudeš obtěžovat.

To je pravda.
JIHORDA
500+
500+

Příspěvekod derek v čtvrtek 1. 5. 2008 21:30:20

no, já nesouhlasím s tím, že by mělo být BD dražší než dvd...ne pokud ho chějí opravdu prosadit... ta cena musí být srovnatelná ( nižší ), aby DVD umřelo a teprve pak se může začít vydělávat. zkrátka pomalu přestat podporovat dvd - např film vyjde na BD* a pak po 3 měsících na dvd...

* a budem mít hezčejší pirátský kopie :mrgreen: :twisted:
derek
400+
400+

Příspěvekod st39.6 v čtvrtek 1. 5. 2008 22:02:36

tak BD exclusives mas uz tedko (I am Legend, Cloverfield, jakejkoliv disk s PiP nebo BD-Live ....), posouvani releasu zatim platilo jen v pripade BD vs. HD DVD u Warneru po ukonceni podpory. Ale prave tohle studio ted zkousi posouvani dat vydani u BD vs DVD - prvni vlastovka bude Be Kind, Rewind, DVD vychazi tyden po BD
šéfredaktor HDmagu, redaktor MovieZone a TVzone

Blu-ray positive

My Blu Collection: http://st39-6.dvdaf.com/owned/blu-ray
st39.6
1000+
1000+

Příspěvekod Krtek v čtvrtek 1. 5. 2008 22:33:41

derek píše:no, já nesouhlasím s tím, že by mělo být BD dražší než dvd...ne pokud ho chějí opravdu prosadit... ta cena musí být srovnatelná ( nižší ), aby DVD umřelo a teprve pak se může začít vydělávat. zkrátka pomalu přestat podporovat dvd - např film vyjde na BD* a pak po 3 měsících na dvd...

* a budem mít hezčejší pirátský kopie :mrgreen: :twisted:

Však v USA stojí BR jen o pár babek víc než DVD. To jen u nás je BR 2-3x tak dražší než DVD. Není divu, že se do toho nikdo nehrne.
Krtek
1000+
1000+

Příspěvekod martinhamr v pátek 2. 5. 2008 8:44:49

Pánové,tak mě došlo že vlastně počet prodaných BR disku od Bontonu je třeba u Casina R. 800ks,ale kde jsou internetové započítány obchody a i třeba Datart,Elektroword,atd. Když je Bonton jen prodejce jako ostatní,né distributor,tak v tom případě to bude ještě zdaleka větší číslo!
www.gsluka.cz mrkněte...
martinhamr
1000+
1000+

Zpět na HDmag.cz