HDmag.cz

Vysoké rozlišení od začátku do konce. Blu-ray filmy, přehrávače, HDTV, HD audio a video, PlayStation 3...

Screenshoty Blu-ray filmů

Co se nikam nehodí, to patří právě sem.

Screenshoty Blu-ray filmů

Příspěvekod d.f.h v pátek 30. 5. 2008 8:38:42

Neděláte si někdo jen tak pro zábavu screenshoty Blu-ray filmů pomocí PC a vhodného software? Chtěl bych je přidávat k profilům filmů na HDmag.cz, podobně jako to mají třeba na Blu-ray.com: http://www.blu-ray.com/movies/movies.ph ... creenshots. Pochopitelně jsem omezený jen zásobou vlastních disků, ale rád bych získal i screenshoty z filmů, které nemám. Odměna jistá 8-)

EDIT: Filmy se screenshoty dostaly svou vlastní stránku: http://hdmag.cz/blu-ray-filmy/screenshoty Doufejme, že budou rychle přibývat.
Autor je šéfredaktorem magazínu HDmag.cz.
Blu-ray: 63 | Výbava: viz profil | Právě testuji: Oppo BDP-83
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Re: Screenshoty Blu-ray filmů

Příspěvekod d.f.h v pátek 30. 5. 2008 9:39:26

Já nemám problém s tím, že by mi to nešlo - linux + aacskeys + dumphd + mplayer to jistí :-). Mám problém s nedostatkem disků. Mých 20+ kousků se v databázi ztratí jako kapka v moři...
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod rcorp v pátek 30. 5. 2008 9:59:28

A nějaký postup, ke kterému není potřeba tříletý šamanský výcvik, není? :D
rcorp
0+
0+

Příspěvekod d.f.h v pátek 30. 5. 2008 10:12:58

No... Víš co, pokud už zvládneš ukočírovat linux, s pomocí strejdy Googla zvládneš i screenshoty z Blu-ray 8-) . Přiznám se, že jsem o tom chtěl napsat článek, ale pak jsem si řekl kolik lidí u nás používá linux a kolik z nich na něm chce pracovat s Blu-ray... A došlo mi, že bych to psal asi tak pro pět lidí :-)
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod rcorp v pátek 30. 5. 2008 10:23:55

Kdyby někdo na tohle udělal speciální live distribuci linuxu, tak bych típal jak šílený, ale takhle se mi do toho moc nechce. :)
rcorp
0+
0+

Příspěvekod d.f.h v pátek 30. 5. 2008 10:36:35

V zásadě v tom není až zas takový problém, ve všech existujících distribucích je mplayer i java a zbytek se stejně musí ručně postahovat z doom9.org, protože jsou potřeba co nejčerstvější verze. Paradoxně asi ten největší problém je dostat do kernelu modul pro filesystém UDF 2.5, který se používá pro Blu-ray a který (pokud vím) v žádném distribučním jádře ještě oficiálně není. Jakmile se to povede (je potřeba kompilovat), je skoro vyhráno.

Pak už stačí jen pustit na přimountovaný Blu-ray disk aacskeys a pokud se zadaří, dumpnout pomocí získaného klíče a dumphd film na harddisk a poštvat na něj nejnovější mplayer. Komu se chce mačkat tlačítko pro screenshot ručně, tak může, my ostatní použijeme skript, který to udělá za nás, projede celý film a každou minutu udělá snímek :-)

Problém nastane, pokud mechanika odmítá klíče, kterými se aacskeys snaží prokazovat, což je třeba můj případ. Pak je potřeba získat Volume ID pomocí dumpvid, to jde ale jen pod windows... Ale to už je jen takový detail a nic, co by nešlo vyřešit :-)

No a samozřejmě - najdou se výjimky, na které tenhle postup nefunguje. Ty si zapíšeme do TODO seznamu a budeme čekat na novější verze výše zmiňovaných programů, které se jistě časem obeví. :twisted:
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod st39.6 v pátek 30. 5. 2008 10:44:19

a jejej, tady se zacalo mluvit cizim jazykem :D
šéfredaktor HDmagu, redaktor MovieZone a TVzone

Blu-ray positive

My Blu Collection: http://st39-6.dvdaf.com/owned/blu-ray
st39.6
1000+
1000+

Příspěvekod d.f.h v pátek 30. 5. 2008 10:48:40

st39.6 píše:a jejej, tady se zacalo mluvit cizim jazykem :D

To víš, když to nejde po dobrém... :mrgreen:

Nicméně přemýšlím o tom, v jakém formátu a velikosti ty screenshoty vlastně vystavovat. Když z toho udělám JPEG, nebude to odpovídat originálu, když to nechám v PNG, bude to velké jako kráva. Pokud to zmenším z 1080p na 720p, zase se ztratí detaily... Nerad bych si tím složil server, i když samozřejmě nepředpokládám, že si to bude prohlížet nějak extrémní počet lidí.
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod st39.6 v pátek 30. 5. 2008 11:28:42

imo minimalne komprimovanej jpeg pro ilustrativni obrazek urcite staci
šéfredaktor HDmagu, redaktor MovieZone a TVzone

Blu-ray positive

My Blu Collection: http://st39-6.dvdaf.com/owned/blu-ray
st39.6
1000+
1000+

Příspěvekod d.f.h v pátek 30. 5. 2008 11:32:50

st39.6 píše:imo minimalne komprimovanej jpeg pro ilustrativni obrazek urcite staci

Takže asi nějak takhle: http://www.blu-ray.com/movies/screensho ... position=1 720p JPEG cca pul mega na snimek. To by mohlo být ono :-)
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Dave v sobota 31. 5. 2008 9:49:24

d.f.h píše:
st39.6 píše:imo minimalne komprimovanej jpeg pro ilustrativni obrazek urcite staci

Takže asi nějak takhle: http://www.blu-ray.com/movies/screensho ... position=1 720p JPEG cca pul mega na snimek. To by mohlo být ono :-)

naajjss... :D
... je mnoho věcí mezi nebem a počítačem
Dave
400+
400+

Příspěvekod eko v sobota 31. 5. 2008 11:17:37

takze pokud bude zajem tak muzu nabidnout momentalne screeny k temto filmum:
A KNIGTS TALE, ALL THE KINGS MEN,KUNG FU HUSTLE, NINE INCH NAILS:BESIDE U IN TIME, OPEN SEASON, SANTANA, TEARS OF THE SUN, DEVILS OWN, GEISHA, GHOST RIDER, IMAX 4 DOKUMENTY, JANE AUSTEN BOOK, MONTY PYTHON LIFE OF BRIAN, PURSUIT OF HAPPINESS, SPIDER MAN TRILOGY, SUPERBAD, THE BIG HIT, THIRTEEN GHOST.
ale screeny sem jeste nemel zapotrebi nikdy delat takze nevim jak :oops: takze pokud mi napisete v cem je vytipat a jak tak je rad udelam ;)
eko
500+
500+

Příspěvekod d.f.h v sobota 31. 5. 2008 12:27:35

eko píše:takze pokud bude zajem tak muzu nabidnout momentalne screeny k temto filmum:
A KNIGTS TALE, ALL THE KINGS MEN,KUNG FU HUSTLE, NINE INCH NAILS:BESIDE U IN TIME, OPEN SEASON, SANTANA, TEARS OF THE SUN, DEVILS OWN, GEISHA, GHOST RIDER, IMAX 4 DOKUMENTY, JANE AUSTEN BOOK, MONTY PYTHON LIFE OF BRIAN, PURSUIT OF HAPPINESS, SPIDER MAN TRILOGY, SUPERBAD, THE BIG HIT, THIRTEEN GHOST.
ale screeny sem jeste nemel zapotrebi nikdy delat takze nevim jak :oops: takze pokud mi napisete v cem je vytipat a jak tak je rad udelam ;)

Viz o pár příspěvků výš :-)
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod eko v sobota 31. 5. 2008 13:03:46

jo to sem cetl de mi spis o to jestli to de udelat v kteremkoli media player classic nebo to umi jen nejaka nova verze z nakym hd pluginem.osobne prehravam jen v power dvd 7.3 takze s mpc zkusenost nemam.
eko
500+
500+

Příspěvekod d.f.h v sobota 31. 5. 2008 13:32:01

eko píše:jo to sem cetl de mi spis o to jestli to de udelat v kteremkoli media player classic nebo to umi jen nejaka nova verze z nakym hd pluginem.osobne prehravam jen v power dvd 7.3 takze s mpc zkusenost nemam.

Mplayer, ne media player classic. Nejsem si jistý, jestli něco jiného pod Windows dokáže z Blu-ray udělat screenshot, ale za poslední dva dny jsem prolezl doom9.org a desítky odkazů z google odshora až dolů a došel jsem k názoru, že nedokáže.
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod d.f.h v neděle 1. 6. 2008 0:27:18

Mno a tady by mělo být vidět, proč to vlastně všechno dělám:
http://hdmag.cz/film/dracula-blu-ray
http://hdmag.cz/film/terminator-blu-ray
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Capo v neděle 1. 6. 2008 0:52:00

Krásná práce, ale nevim, jestli těch screenů neni až moc, ta stránka se mi načítala cca 10 sec. :).Já myslim, že by stačila tak polovina bohatě.....

edit: ale možná to bylo něčim jinym, páč teď se dívám, a ty náhledy obrázků mají cca po 1,5 kilobajtu, takže tim to asi nebude :), asi to byl jenom nějakej kiks....
"Fry pojď s námi ven."
"Proč? Vždyť ta televize má větší rozlišení než reálnej svět!"

Blu-ray
Obraz jak skalpel
Zvuk jak břitva
Řinčení kapel
Vítězná bitva!
Capo
750+
750+

Příspěvekod d.f.h v neděle 1. 6. 2008 1:11:10

Samozřejmě, zmenšeninky mají 115px na šířku a datovou velikost jak říkáš, to je naprosto zanedbatelné. Ale celkově má HDmag.cz poslední dobou trošku pomalejší reakce, na serveru kromě něj běží celkem dost jiných věcí a přestává to stíhat... Budu to muset začít nějak řešit.
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod d.f.h v neděle 1. 6. 2008 1:21:44

A jinak k tomu množství - je známo, že lidem se na internetu nechce číst. Obrázky je zaujmou daleko víc, než plná stránka textu a tabulek s údaji. Proto jsem taky tyhle věci schoval do přepínacích záložek a jako v podstatě hlavní obsah stránky dal právě screenshoty. Uvidíme, jestli se to osvědčí a dojde ke zvýšení doby, kterou čtenáří stráví na webu :-)
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod JIHORDA v neděle 1. 6. 2008 6:28:24

Skvělý nápad, myslím že ten hlavní význam vytvořit si nějaký základní dojem o kvalitě obrazu to splňuje. Včera při sledování filmu Constantine, který byl na DVD a již přesmahnutý, jsem si pochvaloval, jak obraz až neskutečně dobře vypadá. Poté jsem to porovnal s BD Exorcism Emily Rose a k mé panice tam žádný závratný rozdíl v kvalitě nebyl. Podle stupnice kvality na hdmag jsem Exorcism našel "až" v druhé kategorii. Takže screenshoty jsou velmi dobrou nápovědou...
JIHORDA
500+
500+

Příspěvekod d.f.h v neděle 1. 6. 2008 8:38:29

Jsem rád, že se nápad zatím líbí :-). A k té stupnici kvality obrazu - tu čekají v dohledné době také určité změny. Samozřejmě k lepšímu :-)
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Fox v neděle 1. 6. 2008 9:27:32

d.f.h píše:Mno a tady by mělo být vidět, proč to vlastně všechno dělám:

Prvně musím říct, že je to fakt super práce, akorát čoveče si moc nejsem jistej tou kvalitou těch screenů, protože I Terminatora a Drakulu mám a podle mě Terminator má lepší obraz, Drakula je jedno z největších zklamání co se týče kvality obrazu, no ale když jsem srovnával tyhle filmy tak podle těch screenů mi přijde lepší právě ten Drakula čemu teda moc neozumím jak to? :o a jěště jedna věc nevíš čím by to mohlo být, že jediná webovka HDMAG se mi skoro pokaždé zamrzává-prostě se to kousne a tak půl minuty s tím nejde nic dělat,všechny ostatní www jsou O.K. dělá mi to už tak měsíc-moc by mě zajímalo proč právě ta webovka dělá problém
Moje Blu-ray kolekce a výbava:viz odkaz
Fox
100+
100+

Příspěvekod d.f.h v neděle 1. 6. 2008 9:39:41

Fox píše:

Prvně musím říct, že je to fakt super práce, akorát čoveče si moc nejsem jistej tou kvalitou těch screenů, protože I Terminatora a Drakulu mám a podle mě Terminator má lepší obraz, Drakula je jedno z největších zklamání co se týče kvality obrazu, no ale když jsem srovnával tyhle filmy tak podle těch screenů mi přijde lepší právě ten Drakula čemu teda moc neozumím jak to? :o a jěště jedna věc nevíš čím by to mohlo být, že jediná webovka HDMAG se mi skoro pokaždé zamrzává-prostě se to kousne a tak půl minuty s tím nejde nic dělat,všechny ostatní www jsou O.K. dělá mi to už tak měsíc-moc by mě zajímalo proč právě ta webovka dělá problém

Dracula má takový obraz, jaký ho Coppola chtěl mít a já to beru. Terminator už má něco za sebou a přepis vypadá podle toho, podle mě se nemůže řadit mezi nijak zvlášť dobré. Také podle hodnocení kvality na AVS Forum, kterému bezmezně věřím, jsou oba tyhle tituly ve druhé nejhorší kategorii z celkem šesti a to by myslím odpovídalo.

Teď dělám snímky z Big Fish a to je trošku jiná káva, i když podle výše zmíněného žebříčku je obraz na stejně špatné úrovni. Uvidíme, až se dostanu k nějakému opravdu kvalitnímu filmu, třeba Ratatouille, rozdíl by měl být markantní.

No a s tím webem - málo informací. Potřeboval bych vědět jaký prohlížeč používáš, jaké připojení a příklady stránek, na kterých se "mrznutí" projevuje. Celkem nedávno jsem objevil jednu opravdu nepříjemnou chybu, která vznikala díky špatně umístěnému flashovému banneru odřízla některé uživatele, třeba bude tohle něco podobného.
d.f.h
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Fox v neděle 1. 6. 2008 9:54:27

d.f.h píše:
Fox píše:

Dracula má takový obraz, jaký ho Coppola chtěl mít a já to beru. Terminator už má něco za sebou a přepis vypadá podle toho, podle mě se nemůže řadit mezi nijak zvlášť dobré. Také podle hodnocení kvality na AVS Forum, kterému bezmezně věřím, jsou oba tyhle tituly ve druhé nejhorší kategorii z celkem šesti a to by myslím odpovídalo.

Teď dělám snímky z Big Fish a to je trošku jiná káva, i když podle výše zmíněného žebříčku je obraz na stejně špatné úrovni. Uvidíme, až se dostanu k nějakému opravdu kvalitnímu filmu, třeba Ratatouille, rozdíl by měl být markantní.

No a s tím webem - málo informací. Potřeboval bych vědět jaký prohlížeč používáš, jaké připojení a příklady stránek, na kterých se "mrznutí" projevuje. Celkem nedávno jsem objevil jednu opravdu nepříjemnou chybu, která vznikala díky špatně umístěnému flashovému banneru odřízla některé uživatele, třeba bude tohle něco podobného.

Jasně je to zrovna příklad dvou starších filmů, ale přece třeba v Terminátorovi-zrovna ten screen tam máš natipanej jak jede Sarah venku na té motorce tak to vypadá ohodně líp ne Dracula a z té fotky mi to přijde celkově hodně mázlý-ale zase jiný fotky už vypadaj líp-nevím no to je jedno.
S tím webem jak jsem psal dělá mi to jen na HDMAG.CZ nikde jinde, používám klasika I.Explorer, připojení kabelovka 100Mb/s nevím čím to je, ale je zajímavý že na ten web už chodím v podstatě od začátku co byl zpuštěnej a to zamrzání mi začlo dělat až nedávno :?
Fox
100+
100+

Příspěvekod Fox v neděle 1. 6. 2008 10:07:02

Jinak ty obrázky děláš z nějakých HD ripů nebo máš v PC Blue-ray mechaniku?Já bych taky klidně přispěl ale zaprvé nemám BR mechaniku a zadruhé nevím jestli bych se přes všechny ty prográmky prokousal k výsledku :D Říkám škoda že PS3 v sobě nemá fukci dělání screenshotů-z HDD pěkně na flešku s je to hned :) Myslím že by to vůbec nebyl žádnej problém, já mám jěště SACD/DVD přehrávač od Sony a tam je funkce dělání si wallpaperů z filmu na plochu hl. menu přehrávače-snad to někdy v nějakým firmwaru bude
Fox
100+
100+

Další

Zpět na Na volné téma