martinhamr píše:Nebyl bych to já abych sem nepřilepil třeba toto![]()
http://www.hej.sk/audio-video/obchod/45 ... t-s990thx/
Ta certifikace THX tam nebude jen tak pro legraci
JIHORDA píše:martinhamr píše:Nebyl bych to já abych sem nepřilepil třeba toto![]()
Tu mají Logitech z5500 taky.
Nick007 píše:JIHORDA píše:martinhamr píše:Nebyl bych to já abych sem nepřilepil třeba toto![]()
Tu mají Logitech z5500 taky.
A moje 7.1 u PC Creative Gigaworks S750 takyAle je fakt, že hrajou na ty malý bedničky božsky...
Martas píše:Existuje uz nebo bude domaci kino kde misto dvd bude blu-ray prehravac nic sem zatim nenasel ani mne nic nenapada proc by nemnelo tak jsou snad nejake?
JIHORDA píše:Logitechy podle mě obstojí hravě při filmech. Není to pravda nějaký extra audiofilský poslech, hlavně ne pro náročného posluchače. Při filmech jsou ruchy dostatečně oddělené, subwofer má celkem oddělené basy i dunění. Nejslabší jsou podle mě ve výškách, které bývají nepříjemné /názvuk do plechova/ a nedají se regulovat. Zvuk z BD je však po všech stránkách poslouchatelný, hutný, dynamický i prostorový. K plasmě zatím ani příliš o jiném zvuku neuvažuju.
st39.6 píše:JIHORDA píše:Logitechy podle mě obstojí hravě při filmech. Není to pravda nějaký extra audiofilský poslech, hlavně ne pro náročného posluchače. Při filmech jsou ruchy dostatečně oddělené, subwofer má celkem oddělené basy i dunění. Nejslabší jsou podle mě ve výškách, které bývají nepříjemné /názvuk do plechova/ a nedají se regulovat. Zvuk z BD je však po všech stránkách poslouchatelný, hutný, dynamický i prostorový. K plasmě zatím ani příliš o jiném zvuku neuvažuju.
diky ... uvidim no
kolik ze ted stojej?
Krtek píše:Nedokážu si představit jak tohle může hrát. THX certifikaci mohou mít klidně jen reproduktory, které nabízí dostačující spektrum pro kvalitní podání náročných zvukových pasáží. Jak je ale známo, tak kvalitní zvuk z 80% procent vytváří kvalitní ozvučnice (bedna) a ta musí mít určitý objem a parametry.
Ono vůbec THX u beden je dost zavádějící. Tuhle certifikaci používal u jednoho modelu i Magnat, tak však šlo pouze o reproduktory a to už nikde nepíšou (viz to co jsem právě psal) Když uvážíme, že THX certifikace se neudílí jednotně, ale výrobce za to krutě zaplatí a ještě pak ke všemu musí platit Lucasovi procenta z úplně každého prodaného kusu, tak na tuhle metu dosáhnou jen ti co se zabývají hlavně High-end sastavami. Někde jsem četl, že nejlevnější sloupáky s THX certifikací stojí něco málo přes 100 tis. Zvládnou i hloubky bez subwooferu. Takže u becen bych se THX vůbec nedíval.
Nick007 píše:Nemyslím, že je nezbytně nutné, aby bedny byly velké, nato aby zahrály dobře. Viz třeba Bose.
Nick007 píše:Krtek píše:Nedokážu si představit jak tohle může hrát. THX certifikaci mohou mít klidně jen reproduktory, které nabízí dostačující spektrum pro kvalitní podání náročných zvukových pasáží. Jak je ale známo, tak kvalitní zvuk z 80% procent vytváří kvalitní ozvučnice (bedna) a ta musí mít určitý objem a parametry.
Ono vůbec THX u beden je dost zavádějící. Tuhle certifikaci používal u jednoho modelu i Magnat, tak však šlo pouze o reproduktory a to už nikde nepíšou (viz to co jsem právě psal) Když uvážíme, že THX certifikace se neudílí jednotně, ale výrobce za to krutě zaplatí a ještě pak ke všemu musí platit Lucasovi procenta z úplně každého prodaného kusu, tak na tuhle metu dosáhnou jen ti co se zabývají hlavně High-end sastavami. Někde jsem četl, že nejlevnější sloupáky s THX certifikací stojí něco málo přes 100 tis. Zvládnou i hloubky bez subwooferu. Takže u becen bych se THX vůbec nedíval.
Ono to je potřeba brát s rezervou. Já ty Gigaworksy mám k PC na běžný poslech hudby, seriály, hry, ne na filmy. Ač to jsou plasťáky, tak zpracování je pěkné, jeden satelit váží odhadem 1,5 kg, možná víc. A basák má solidních 25 cm. Udávají celkem 700 W RMS...
Taky by mě zajímalo, podle čeho se rozdává THX certifikace.
Nemyslím, že je nezbytně nutné, aby bedny byly velké, nato aby zahrály dobře. Viz třeba Bose.
st39.6 píše:navic pres optiku dostanes jen SD zvuk, takze to mozna vajde nastejno
Capo píše:st39.6 píše:navic pres optiku dostanes jen SD zvuk, takze to mozna vajde nastejno
No dobře, tak koupim AVčko, který sice pošle HD zvuk, ale do těch posraných Geniusů, který si na něm stejně vylámou zuby, tak já fakt nevim....
Nick007 píše:Capo píše:st39.6 píše:navic pres optiku dostanes jen SD zvuk, takze to mozna vajde nastejno
No dobře, tak koupim AVčko, který sice pošle HD zvuk, ale do těch posraných Geniusů, který si na něm stejně vylámou zuby, tak já fakt nevim....
Kup Logitech, zvukový rozdíl tam je nejmíň o třídu vyšší oproti geniuskám. Rozdíl SD (DTS 1536 kbps) a HD zvuku je stejně slyšet až na drahých bednách, s tím bych si vůbec hlavu nelámal... (spousta lidí ten rozdíl ani nepozná)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků